Operatív törzs: lecsengőben van a járvány – Fidesz: Meghosszabbítjuk a veszélyhelyzetet

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője ma közölte, ,,lecsengőben van a járvány.” Mindeközben az Országgyűlés fideszes többsége őszig meghosszabbította a veszélyhelyzetet, az indoklás szerint ,,gyors és hatékony döntéshozatalra van szükség.”

Már csak 2197 koronavírus-fertőzöttet ápolnak kórházban, közülük pedig 251-en szorulnak lélegeztetőgépre – ismertette a reggeli adatokat az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

Lecsengőben van a járvány

– mondta, amit azzal támasztott alá, hogy a 19. héten csökkent a koronavírus-örökítőanyag szennyvízben kimutatott koncentrációja Debrecenben, Egerben, Győrött, Kaposvárott, Veszprémben és Budapesten, valamint országos átlagban is.

Galgóczi a járvány lecsengése ellenére fontosnak nevezte a maszkviselési és távolságtartási szabályok és a higiéniés előírások betartását.

,,Gyors és hatékony döntéshozatalra van szükség”

A parlament 128 igen vokssal és 57 nem szavazattal módosította a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvényt, amelynek hatálya így az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülésnapját követő 15. napig tart. Varga Judit igazságügyi miniszter indoklása szerint erre azért van szükség, mert az új vírusvariánsok Európa-szerte terjednek és Magyarországon is jelen vannak, így elengedhetetlen a fokozott védekezés.

A Kormány alapvető célja, hogy megvédje a magyar emberek életét és egészségét, mérsékelje a gazdasági károkat és megőrizze a munkahelyeket. Ezek eléréséhez gyors és hatékony döntéshozatalra van szükség. A világjárvány elmúlt egy éve bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták ezeket a célokat.

A törvényben rögzítették azt is, hogy a kormány a veszélyhelyzetet korábban is megszüntetheti.

Az ellenzéki pártok ismételten nem szavazták meg a felhatalmazást, véleményük szerint ugyanis a kormány visszaélt a korábban nekik megszavazott különleges jogkörrel, és olyan intézkedéseket hozott, amelyeknek semmi köze nem volt a járványkezeléshez.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink