Lezárták a nyomozást a nagylaki kecskerák-csempészek ügyében

Több mint 800 millió forintos kecskerák szállítmányt foglaltak le a rendőrök Nagylakon tavaly nyáron – erről beszámoltunk a Makói Csípősön is. A makói nyomozók az ügy vizsgálatát befejezték, azt az ügyészségnek továbbították.

A szállítmány 2022. július 11-én 17 óra 30 perckor érkezett a Nagylak közúti határátkelőhelyre. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a belépő román honosságú Mercedes kisteherautó vizsgálata során megállapították, hogy a raktérben hőtartó dobozokban és műanyag ládákban engedély nélkül, csaknem 17 ezer darab kecskerákot szállítanak.

A Magyarországon védett állatokat a rendőrök lefoglalták, az akkor 21 éves sofőrrel szemben természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Makói rendőrkapitányság nyomozói az ügyet a napokban lezárták, azt vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A Jobbik továbbra is határőrt követel a kerítés mellé

A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs helyzet hosszú távon komoly kihívások elé fogja állítani hazánkat, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. A kormány azonban erről nem gondoskodott, sőt átverte a magyar embereket – írja közleményében az ellenzéki párt.

Tovább olvasom »