Lezárták a nyomozást a nagylaki kecskerák-csempészek ügyében

Több mint 800 millió forintos kecskerák szállítmányt foglaltak le a rendőrök Nagylakon tavaly nyáron – erről beszámoltunk a Makói Csípősön is. A makói nyomozók az ügy vizsgálatát befejezték, azt az ügyészségnek továbbították.

A szállítmány 2022. július 11-én 17 óra 30 perckor érkezett a Nagylak közúti határátkelőhelyre. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a belépő román honosságú Mercedes kisteherautó vizsgálata során megállapították, hogy a raktérben hőtartó dobozokban és műanyag ládákban engedély nélkül, csaknem 17 ezer darab kecskerákot szállítanak.

A Magyarországon védett állatokat a rendőrök lefoglalták, az akkor 21 éves sofőrrel szemben természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Makói rendőrkapitányság nyomozói az ügyet a napokban lezárták, azt vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

(police.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »