Londonban is lengett a székely zászló

[ad 1]

A székely szabadság napja alkalmából a Magyar Magvető szervezett megmozdulást, a brit miniszterelnöki rezidencia elé, számolt be az Itthon.ma. A demonstráció idén is bebizonyította, hogy az erdélyi magyarság ügyét külföldön is képviselni kell, és a jogfosztottságot nem szabad elhallgatni.

Az esemény felszólalói közül Szász Gábor angol nyelven is emlékeztetett a bukaresti kormány magyargyűlölő politikájára, szűklátókörűségére. A Magyar Magvető elnöke, Fehér Tamás beszédében a közöny eluralkodásának veszélyeire hívta fel a figyelmet.

Kiemelte, hogy bár Erdélyből is százezrek vándoroltak el, és élnek Európa különböző országaiban, mégis kevesen vállalják a hasonló, a jogfosztottság, a mageláztatottság elleni tüntetéseken való részvételt. Kiemelte, több mint időszerű, hogy végre a tettek mezejére lépjen a magyarság, hiszen

„a sült galamb nem fog a szabadságra áhítozó magyarok szájába repülni”.

A tüntetésen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Jobbik Baráti Közösség is részt vett, valamint a székely szabadság ügyével szolidáris lengyel hazafiak egy csoportja is megjelent. A rendezvény végén gyűjtést tartottak a meghurcolt és fogva tartott székely hazafiak megsegítésére.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Már több balkáni ország is demokratikusabb, mint Magyarország

A demokrácia és a politikai szabadságjogok helyzetét monitorozó Freedom House legújabb jelentésében az áll, hogy Magyarország rontott a médiafüggetlenség területére vonatkozó mutatóján. Így hazánk 3,68-as összesített mutatóval rendelkezik, ami további romlás a magyar demokrácia állapotában – derül ki a 444.hu szemlézte friss jelentésből.

Tovább olvasom »

Nem jönnek az uniós támogatások Magyarországra, több száz milliót bukhatunk Orbánék miatt

Jelenleg – az agrártámogatásokon kívül – nem jönnek uniós pénzek Magyarországra. A 2021-2027-es költségvetésből azért nem, mert még nem írták alá az ehhez szükséges partnerségi megállapodást, a helyreállítási alapból (Helyreállítási és Rezílienciaépítési Eszköz, RRF) pedig azért nem, mert Brüsszel nem hagyta jóvá a magyar felhasználási terveket – írja a 24.hu.

Tovább olvasom »