Ezért jó szalonnát enni

[ad 1]

Margarin, kontra vaj. Mangalica helyett házi sertés. Koleszterinnövelő tojás. Az elmúlt évtizedekben sok tévhitet próbáltak tudományosan megalapozott állításként feltüntetni, ezért halt ki majdnem a nyolcvanas évek végén a hazai mangalicaállomány, és fordítottak hátat az emberek a vajnak vagy a tojásnak.

Nemrégiben a szalonna is támadásnak volt kitéve, mondván, hogy a füstölt húsokkal együtt rákkeltő lehet. Ami biztos, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól.

Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó savat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét. Az érmelléki Érmihályfalván hagyománya van a szalonnaszemlének.

Érmihályfalva vásárszövetséget kötött több településsel. A szövetség célja, hogy bemutassa egy-egy régió és település finomságait. „Ezekkel a találkozókkal meg szeretnénk találni azokat a gazdákat, akik olyan formában tudják a gasztronómiai termékeket előállítani, mint annak idején a nagyanyáink tudták” – nyilatkozta a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában Nyakó József Érmihályfalva polgármestere.

(hirado.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Az új magyar jogállamisági jelentés szerzője szerint a demokrácia valójában nem működik nálunk

„Erős kételyeim vannak azzal kapcsolatban, hogy a magyar demokrácia megfelelő állapotban van-e ahhoz, hogy a kormány felhatalmazása valódi és legitim legyen” – mondta az rtl.hu-nak adott interjújában Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő, akinek a vezetésével készül a magyar jogállamiság, demokrácia és alapvető jogok helyzetéről szóló brüsszeli jelentés Judith Sargentini visszavonulása után.

Tovább »

A nap idézete

6 éve hunyt el Esterházy Péter, Kossuth-díjas magyar író, publicista, a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) alapító tagja.

Tovább »

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink