Ma nem megyek suliba!

[ad 1]

Hányszor, de hányszor mondogattuk magunknak a fenti mondatot hétfő reggel, hol csak magunkban puffogva, hol végső stádiumba lépő torokfájást képzelve magunk elé. Meg különben is témazáró lesz töriből, matekon is újabb röpdoga várható, a Baranyiné meg megint engem szemelt ki magának, tuti felelni fogok.

Rohamosan terjedő, újabb típusú tiltakozás szerveződik – hol máshol – a Facebookon, ezúttal a szülők (és diákok) részéről. Az esemény jellege ezúttal merőben szokatlan: a résztvevők ugyanis nem elmennek valahova, hanem épp ellenkezőleg, nem mennek sehova.

A Nem leszek suliban elnevezésű “eseményt” a szülők szervezik. A lényege, hogy a szülők nem engedik iskolába a gyerekeiket, ezzel is erősítve a pedagógusok tiltakozását. A február 29-ére, tehát a szökőnapra megszervezett eseményre eddig – csütörtök délelőttig – 10 ezren jelentkeztek, s bár ez nem jelent semmit, de hogy a jól ismert szlogent felhasználjuk – azt jelzi:

igény volna rá.

“Három nap hiányzást igazolhat a szülő, legyen ez az első figyelmeztetés! Fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra és láthatóvá válik az is, hogy MI, szülők szeretnénk-e a változást!”
– írják a szervezők.
Reméljük a KLIK ezúttal nem kezd el a legszebb pártállami időket megszégyenítve a szülőkkel is keménykedni, mint tette azt a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával.
Az oktatás nyomorúságos helyzetéről itt, a sztrájkhullámról itt olvashat.
(alfahir.hu)
[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink