Mágori András levezette, hogyan áll Soros György az ,,állítólagos megfigyelésről szóló” cikk mögött

A lehallgatási ügyet először nyilvánosságra hozó Direkt36 mögött a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok áll – írta egyik hozzászólásában a Fidesz makói önkormányzati képviselője.

,,Az állítólagos megfigyelésről szóló cikket összefogó Forbidden Stories fenntartója a Global Investigative Journalism Network nevű szervezet, ami több a Direkt36-hoz hasonló portált finanszíroz. A Global Investigative Journalism Network nevű szervezet egyik fő szponzora a Soros Alapítvány, vagyis az Open Society” – írta a Facebookon Mágori András.

Hétvégén derült ki, hogy már évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust. A több mint 300 magyarországi célpont között voltak tényfeltáró újságírók, médiacégeket tulajdonló vagyonos üzletemberek, illetve szűkebb környezetük is.

Időközben kiderült, hogy a lehetséges megfigyeltek listáján az oknyomozó újságírók és politikusok mellett az Ügyvédi Kamara korábbi elnöke, Bánáti János és Gödöllő ellenzéki polgármestere, Gémesi György is szerepel.

Az ügy nemzetközi szinten is komoly hullámokat vetett, Magyarországon pedig a kormány a szokásos érvkészletet vette elő: szerintük Soros és a baloldali pártok tehetnek mindenről.

Míg a magyar kormány mismásol az ügyben, addig a franciáknál már kedden elkezdett nyomozni az ügyészség. Ugyanis vizsgálatot indított a párizsi ügyészség a Mediapart francia oknyomozó portál két újságírójának panasza nyomán, akik azt állítják, hogy a telefonjukat megfigyelték a Pegasus izraeli fejlesztésű kémszoftverrel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink