Újabb pert nyert Jakab Péter, fideszes álhír volt, hogy 6 milliót keres havonta

Jakab Péter újabb pert nyert az egyik fideszes médiatermékkel szemben. A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje ezúttal a Vas Népe c., Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó lappal szemben aratott győzelmet. Ez nem meglepetés, a legnagyobb ellenzéki párt ugyanis heti szinten nyer pereket a kormánypárti sajtóval szemben, miután azok hazugságokat terjesztettek valamilyen ügyben.

A jobbikos politikus Facebook-posztja szerint a lap azt állította róla, hogy havi hatmillió forintot keres, ami nem igaz.

A valóság egyébként az – és a hatmilliós szám innen ered -, hogy a Fidesz-sajtóban egyszer kiszámolták, hogy ha egy parlamenti frakcióvezető minden létező, számára igénybe vehető (és a Fidesz-kormány alatt törvényileg meghatározott!) opciót száz százalékosan kihasználna, akkor az valamivel több, mint havi hat millió forintot emésztene fel. Ebben irodabérlések, albérlet, és több személyi munkatárs komplett fizetése is benne lenne, nem csak a tiszteletdíj. És bár arról semmilyen információ nem ismert, hogy ez a keret mennyire van kihasználva, a Fidesz-sajtó azt az álhírt kezdte terjeszteni, hogy ez az összeg Jakab Péter saját fizetése.

Ellenben a Jobbik elnöke segített kiigazodni a becslésekben, amikor közölte, hogy az erre adott keretéből fizetett budapesti albérlete egy panellakás a XI. kerület külső részén.

„Orbán szerint a sajtószabadság azt jelenti, politikai utasításra szabad hazudni. A bíróság szerint meg nem. Pereltem, így a Vas Népe kénytelen volt elismerni, hogy hazudtak. És így Orbán is.”

– fogalmazott posztjában Jakab Péter, hozzátéve, a Fidesz-lapot helyreigazításra kötelezték, Orbánt viszont „majd nekünk kell helyreigazítani, hogy egyszer s mindenkorra megtanulja: hazudni bűn!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »