Újabb pert nyert Jakab Péter, fideszes álhír volt, hogy 6 milliót keres havonta

Jakab Péter újabb pert nyert az egyik fideszes médiatermékkel szemben. A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje ezúttal a Vas Népe c., Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó lappal szemben aratott győzelmet. Ez nem meglepetés, a legnagyobb ellenzéki párt ugyanis heti szinten nyer pereket a kormánypárti sajtóval szemben, miután azok hazugságokat terjesztettek valamilyen ügyben.

A jobbikos politikus Facebook-posztja szerint a lap azt állította róla, hogy havi hatmillió forintot keres, ami nem igaz.

A valóság egyébként az – és a hatmilliós szám innen ered -, hogy a Fidesz-sajtóban egyszer kiszámolták, hogy ha egy parlamenti frakcióvezető minden létező, számára igénybe vehető (és a Fidesz-kormány alatt törvényileg meghatározott!) opciót száz százalékosan kihasználna, akkor az valamivel több, mint havi hat millió forintot emésztene fel. Ebben irodabérlések, albérlet, és több személyi munkatárs komplett fizetése is benne lenne, nem csak a tiszteletdíj. És bár arról semmilyen információ nem ismert, hogy ez a keret mennyire van kihasználva, a Fidesz-sajtó azt az álhírt kezdte terjeszteni, hogy ez az összeg Jakab Péter saját fizetése.

Ellenben a Jobbik elnöke segített kiigazodni a becslésekben, amikor közölte, hogy az erre adott keretéből fizetett budapesti albérlete egy panellakás a XI. kerület külső részén.

„Orbán szerint a sajtószabadság azt jelenti, politikai utasításra szabad hazudni. A bíróság szerint meg nem. Pereltem, így a Vas Népe kénytelen volt elismerni, hogy hazudtak. És így Orbán is.”

– fogalmazott posztjában Jakab Péter, hozzátéve, a Fidesz-lapot helyreigazításra kötelezték, Orbánt viszont „majd nekünk kell helyreigazítani, hogy egyszer s mindenkorra megtanulja: hazudni bűn!”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink