Magyar Orvosi Kamara: a napi 125 intenzíves betegből 87 oltatlan

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) megnézte több intenzív osztályon kezelt beteg összesített adatait, melyből kiderül, hogy az egy napon kezelt 125 beteg közül 31 fő négy hónapnál régebben oltott, 87 fő oltatlan, míg 7 fő négy hónapon belül oltott, ezen belül 2 fő háromszor oltott volt.

A MOK közösségi felületén egy átlátható infografikonon keresztül bemutatott összesítése kapcsán fontos megjegyezni, hogy az intenzív osztályokon fekvő betegek között jelentős eltérés volt az oltott/oltatlanok, illetve az intubált/nem intubált betegek számában.

Érdekességként írják, hogy az oltott páciensek jellemzően az 1930-50-es években születtek, míg az oltatlanok között a 90-es években születettek is vannak. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Leadta a népszavazási aláíróíveket az ellenzék

Az ellenzéki referendum aláírásgyűjtésében résztvevő szervezetek szerint a népszavazással visszaadják az embereknek a politikát. Képviselőik pénteken az Országház előtt tartottak sajtótájékoztatót, amelynek végeztével aktivisták élőláncával juttatták el az íveket a Kossuth térről a Nemzeti Választási Iroda közelben álló székházához.

Tovább olvasom »