Majdnem halálra itatta zárkatársát a szegedi Csillagban

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki fogvatartása során arra kényszerítette zárkatársát, hogy minden vesztes kártyacsata után vizet igyon.

A két férfi egy zárkában volt a Szegedi Fegyház és Börtönben. A fogvatartásuk alatt, 2021. szeptemberéről a vádlott minden ok nélkül folyamatosan belekötött a sértettbe, ütötte-verte, különböző feladatok elvégzésére kényszerítette. A sértett a további bántalmazások elkerülése végett a férfi minden kérését teljesítette, így többek között moslékot evett, a kártyázások során, ha vesztett volt, hogy öt liter vizet is meg kellett innia.

Mindezeken túlmenően a befenyített sértettnek mások telefonját kellett hozzátartozóival feltöltetnie, a csomagjai tartalmát a vádlottnak akarata ellenére átadnia.

A rendszeres zárkabeli kártyázások során, 2021. november 8. napján, délután, a vádlott ismét arra kényszerítette a sértettet, hogy vesztes játszmánként 1, összesen 3 liter vizet igyon, majd a végén arra, hogy további 5 liter vizet is megigyon. A sértett könyörgött, hogy nem bírja, rosszul van, erre a vádlott bántalmazta, majd zsír evésére is utasította. A sértett rövid idő múlva rosszul lett, eszméletét vesztette, majd kórházba szállították és gyógykezelték, mivel nála a vízmérgezés miatt életveszélyes állapot alakult ki. A vádlott mielőtt a sértettet elszállították, megfenyegette a zárkatársait, hogy az előzményeket nem mondhatják el, azt kell állítaniuk, hogy a sértett egyszer csak lefordult a székről.

A főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés, zsarolás és kényszerítés bűntettével vádolja. Mértékes indítványként a főügyészség a vádlotti beismerés esetére 6 év 6 hónap szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta bíróság felé.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »