📺 A nap témája: Nincs szükség pártpolitikára az önkormányzatiságban!

A jászberényi elsöprő győzelem után a Jobbik úgy gondolja, a pártpolitikától mentes helyi közösségek által választott vezetők képviselhetik legjobban az emberek érdekeit az önkormányzatokban. 

Új logika mentén készül a Jobbik a 2024-es önkormányzati választásokra, és ezt a modellt ajánlja az ellenzéki partnerei, illetve a kormánypártok számára is. A lényeg, hogy ne (budapesti) pártközpontokból döntsenek a különböző települések működéséről. Az önkormányzatok, a polgármesterekkel együttműködve, az országos politikai érdekek helyett a helyieket képviseljék, a helyi problémákra keressenek megoldást. 

A lokálpatrióta településvezetéshez viszont elengedhetetlen, hogy a képviselő-testületek összetételéről a helyi közösségek dönthessenek, és ők válasszák ki azokat is, akik egyáltalán versenghetnek a pozíciókért. 

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője egy keddi sajtóbeszélgetésen fogalmazta meg pártja álláspontját, illetve terveit. A beszélgetés apropójául a vasárnapi jászberényi önkormányzati választás szolgált, ahol a lokálpatrióta közösség által támogatott Budai Lóránt és csapata óriási, kétharmados vereséget mért a Fideszre. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Elkészült a második informatikaterem rekonstrukciója is a Galambban

A földszinti rossz állapotban lévő géptermek új, méltó helyre kerültek. Az átalakításokkal az iskola földszintjét, – reményeik szerint szeptemberre, – teljes egészében a diákéletnek adhatják át, míg az első emeleten a közismereti, a második emeleten pedig a szakmai tárgyak oktatásához lettek adottak a feltételek – számolt be róla az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola.

Tovább »

📺 Gyanúsítottként hallgattak ki egy makói orvost

Közel 250 rendőr több mint 60 helyszínen tartott kutatásokat abban a büntetőeljárásban, ami az NVSZ feljelentése alapján indult a KR NNI-nél. Az összehangolt akció keretében újabb 17 embert – köztük orvosokat és cégvezetőket – fogtak el.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink