Makó értékei a városi honlapon

[ad 1]

Szirbik Miklós tevékenysége, a Juhász Gyula-emlékfa, a ,,Maros-menti Konstantinápoly”. Csak néhány tétel Makó fontos értékei közül, amelyekről bővebben a város megújult honlapján olvashatunk. 

Még a novemberi testületi ülésen vetette fel Zeitler Ádám (Jobbik) önkormányzati képviselő, hogy az összegyűjtött helytörténeti értékek elérhetőek lehetnének a (narancssárga köntösbe bújt) megújult városi honlapon. Ez teljesült is, hiszen a tizennégy elem felkerült.

Ezek a következők: a Kálvária kápolna; a püspöki rezidencia és kápolna; az ortodox zsinagóga; az Immaculata-szobor; Pulitzer József, Szirbik Miklós, Justh Gyula, Kecskeméti Ármin és Vorhand Mózes tevékenysége; a Juhász Gyula-emlékfa; Marczibányi István; Szikszai György; ,,a Maros-menti Konstantinápoly” és a ,,Messze mint Makó Jeruzsálemtől”.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Megnőtt a költő szalakóták száma Makónál

A korábbinál több szalakóta költött idén a Körös-Maros Nemzeti Parkban. Az időjárás ugyanis kedvezett a szalakóták legfőbb táplálékául szolgáló sáskák és szöcskék szaporodásának – számolt be róla a nemzeti park honlapja.

Tovább »

📺 A nap témája: Várják a miniszter válaszát, küldünk magyar honvédeket Ukrajnába?

Tervezi-e a kormány, hogy Ukrajna területére magyar honvédeket küld a következő négy hónapban? Ha igen, milyen céllal, és mennyire szolgálja ez hazánk kimaradását az orosz-ukrán háborúból? – kérdezte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert Lukács László György jobbikos országgyűlési képviselő a parlament honlapján megjelent dokumentum szerint.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Megnőtt a költő szalakóták száma Makónál

A korábbinál több szalakóta költött idén a Körös-Maros Nemzeti Parkban. Az időjárás ugyanis kedvezett a szalakóták legfőbb táplálékául szolgáló sáskák és szöcskék szaporodásának – számolt be róla a nemzeti park honlapja.

Tovább olvasom »

Bartók-ügy: a tankerület szerint ez nem átszervezés, hanem ,,vagyont érintő döntés”

A Bartók iskolát fenntartó Hódmezővásárhelyi Tankerület most abba kapaszkodik, hogy az iskolaépület, mint vagyon, már nem szükséges a feladatellátáshoz, azaz mindenki elfér az új Almási utcai épületben – derül ki abbból a levélből, amit a tankerület küldött Dr. Kotroczó Bélának, a bartókos szülők jogi képviselőjének.

Tovább olvasom »