Ez történt 2015-ben – Február

[ad 1]

Lassan itt az év vége. Portálunk december 31-ig felidézi a legfontosabb eseményeket, történéseket, amelyek Makón és a térségben történtek. Sorozatunk második részében februárt vesszük górcső alá. 

Új városvezetéshez új cégvezetők

A Fidesz-többségű testület eldöntötte, hogy ,,közös megegyezés” alapján megválnak a városi cégvezetők jelentős részétől. Még a tél, majd a tavasz folyamán iktatták be Zsámboki Erikát (Hagymaház), Márton Imrét (Sportcsarnok), Nagy Nándort (Városgazdálkodási Nkft., Városfejlesztő Kft.) és Kisistók Tímeát (Városi Televízió), majd végül áprilisban Badicsné Szikszai Zsuzsannát (könyvtár, múzeum).

Valamennyien bruttó 350 forintért látják el feladatukat 2020-ig.

A kinevezésükről bővebben itt olvashatnak.


A témához kapcsolóan egyébként érdekes felvetés lehet, hogy a jelenlegi városvezetés mi alapján szidja az előző pénzgazdálkodását. A Hagymaházat és a Sportcsarnokot korábban egy személy vezette, jelenleg ezt ketten csinálják 2 X bruttó 350.000 forintért egy cég, a Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nkft. neve alatt, – az már csak mellékes, hogy a fideszesek nem értették, hogyan lehet ezt a két épületet egy cég alatt irányítani, ezért két külön kft.-ban üzemeltették volna, abból nem lett semmi. A pénzgazdálkodás másik része pedig: a Városi Televízió ügyvezetője Szegeden él, valószínű, hogy a fizetését nem Makón költi el, a makói adóforintok elkerülnek a városból.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink