Makói Gumiipari Szakszervezet: Sokan voltunk, elértük közös célunkat

A Makói Gumiipari Szakszervezet sztrájkbizottsága köszöni mindenki támogatását, szerintük a példaértékű helytállás, kitartás és erőfeszítés meghozta gyümölcsét. Mint azt megírtuk: az újabb korlátozások miatt a Continental hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést.

A szakszervezet közleményében kifejtette: a kölcsönzött munkatársaknak nem volt választása a részvételt illetően, de nekik is köszönik, hogy lélekben támogatták a többieket. A szakszervezet szerint közösség lettek és ,,nem csupán hangzatos szlogenek által, hanem egy közös és egyedülálló ügy” véghezvitelével.

Azt írják: győztünk, visszakapjuk a régi kollektív szerződést, ugyanakkor a közösen kidolgozott új szerződés megalkotására alig 10 hónap van. Szerintük nekik is le kell vonni a konzekvenciát, mely szervezet tett értük érdemben és jó-e, ha két, vagy három szakszervezet működik egy munkáltatónál.

,,Meggyőződésünk, hogy a munkáltatóval közösen létrehozhatunk egy új Kollektív Szerződést, ami nektek is megfelel”

– zárul az MGSZ közleménye.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »