ūüďļ Mak√≥i nagycsoportos ovisok a biztons√°gos k√∂zleked√©ssel ismerkedtek

M√°jus 16-√°n ind√≠tott √ļtj√°ra egy 10 √°llom√°sos road-showt a KTI Magyar K√∂zleked√©studom√°nyi √©s Logisztikai Int√©zet, az √Čp√≠t√©si √©s K√∂zleked√©si Miniszt√©rium t√°mogat√°s√°val. Ennek r√©szek√©nt nagycsoportos √≥vod√°sok sz√°m√°ra szerveznek k√∂zleked√©sbiztons√°gi programokat, ma a hetedik helysz√≠nre √©rkeztek, Mak√≥ra.

Az ovisokat j√°t√©kos k√∂zleked√©si feladatok, √ľgyess√©gi verseny √©s aj√°nd√©kcsomagok v√°rt√°k, ut√≥bbi l√°that√≥s√°gi eszk√∂z√∂ket is tartalmaz. A kedd d√©lelŇĎtti sajt√≥t√°j√©koztat√≥n Farkas √Čva arr√≥l besz√©lt, a szeml√©letform√°l√≥ programok nagy sz√°mban vannak jelen a v√°rosban √©s fontosnak tartj√°k a vonalas infrastrukt√ļra fejleszt√©s√©t. T√∂bb milli√°rd forintot ford√≠tottak aut√≥utak, ker√©kp√°rutak kialak√≠t√°s√°ra, k√∂sz√∂nhetŇĎen L√°z√°r J√°nos t√°mogat√°s√°nak.

A polg√°rmester kit√©rt arra is, hogy kiemelt figyelmet ford√≠tanak minden √©vben k√∂zleked√©sbiztons√°gi szeml√©letform√°l√≥ programokra a megyei √©s helyi rendv√©delmi szervezetek k√∂zremŇĪk√∂d√©s√©vel. Az oktat√°si-nevel√©si int√©zem√©nyekbŇĎl k√ľl√∂nb√∂zŇĎ programokat tartanak, ehhez kapcsol√≥d√≥an egy j√≥ program a mai.

Orsz√°gosan 600 iskol√°s kor√ļ gyermek eset√©ben t√∂rt√©nik s√ļlyos baleset, fontos min√©l kor√°bban ezeket a k√∂zleked√©sbiztons√°gi programokat bemutatni nekik.

Berta Tam√°s, a KTI k√∂zleked√©sbiztons√°gi igazgat√≥helyettese √ļgy fogalmazott, a gyermekbiztons√°g n√∂vel√©s√©re komoly es√©ly mutatkozik, van miniszt√©rium √©s h√°tt√©rint√©zm√©ny is, amik ŇĎk lenn√©nek. Elmondta, hogy lelk√ľlet√ľkben is szeretik ezt a ter√ľletet, nem csak munkaidŇĎt t√∂ltenek el, hanem meggyŇĎzŇĎd√©sbŇĎl seg√≠tik a gyermekeket.

√ögy v√©li, a k√∂zleked√©sbiztons√°g az √≥vod√°sokn√°l kezdŇĎdik, ehhez kapcsol√≥d√≥an a Biztons√°g √ďvoda programjukhoz t√∂bb mint 1200 int√©zm√©ny csatlakozott, tehermentes√≠tve az √≥vodapedag√≥gusokat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink