A nap témája: A fideszesek 16 százaléka nem tud róla, hogy könnygázzal fújtak le diákokat

Általánosságban elmondható, hogy a társadalom többsége nem ért egyet a kordonbontó diákok könnygázzal való oszlatásával, sőt még a kormánypárti szavazókat is mélyen megosztja a kérdés – derül ki a Publicus Intézet legfrissebb kutatásából, amit a Népszava szemlézett.

A Fidesz–KDNP híveinek 49 százaléka „inkább helyesnek” tartja a könnygáz bevetését, viszont meglehetősen nagy részük, 42 százalékuk nem ért egyet azzal, miközben az ellenzékiek 97 százaléka, a politikailag bizonytalanok 84 százaléka inkább helyteleníti a diákok lefújását.

A kormánypárti válaszadók 16 százaléka ugyanakkor nem is hallott arról, hogy tüntető diákokat oszlattak volna könnygázzal a rendőrök.

Az elmúlt időszak tanár-diák tüntetéseiről azonban a magyar felnőtt lakosság 95 százaléka hallott már. A pártpreferenciákat tekintve az ellenzékiek 99 százaléka, a kormánypártiak 95 százaléka, a bizonytalanok 92 százaléka válaszolt igennel erre a kérdésre. E szerint a tavaly év elején indult tiltakozási hullám azt a célját már biztosan elérte, hogy a társadalom mind szélesebb körben értesüljön az oktatás problémáiról.

A tüntetésekről értesültek 84 százaléka azt is tudja, hogy a megmozdulások az oktatás helyzetének javításáért, a tanárok méltóbb anyagi megbecsülésért, majd a pedagógusok jogait korlátozó új státusztörvény ellen indultak. Külön érdekesség, hogy a tüntetők követeléseivel leginkább a bizonytalanok tábora van tisztában 94 százalékkal, őket követik az ellenzékiek 89 százalékkal és legkevésbé a kormánypárti szavazók vannak képben a maguk 69 százalékával.

(Fotó: Momentum Mozgalom)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Vezsenyi László után egy másik JAG-os pedagógusra is rászállt a tankerület

A József Attila Gimnázium új némettanára nagy lelkesedéssel kezdte el a tavalyi tanévet, de a hónap végén azt vette észre, hogy csaknem gyakornoki fizetést kap, noha már 27 úgynevezett „kiszámolt éve” van. Miután három levélben is hasztalan kérte a tankerülettől, hogy az elmaradt pénzeket fizessék ki, segítségért folyamodott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvédeihez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Módosították a mérgező gyárakról szóló kormányrendeletet, de nem zárták ki az akkugyárakat

A múlt héten a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Azóta pontosították a rendeletet, de az akkumulátorgyárakat továbbra sem zárták ki.

Tovább olvasom »