Makói sakksikerek Pusztaszeren és Rákospalotán

Udvardi Zalán mesterjelölt egy harmadik helyet szerzett, a 9 éves ikerpár, Győri Gábor és Győri Bálint a mezőny közepén végzett. (A kiemelt fotón Győri Bálint látható.)

Május 15-én Pusztaszeren rendezték meg a IV. Honfoglaló Rapid Kupát. Makó várost egy fiatal testvérpár, egész pontosan egy 9 éves ikerpár, Győri Gábor és Győri Bálint képviselte. A versenyt megelőző 5 hónap az intenzív online edzésekről szóltak és most adódott a lehetőség, hogy a megszerzett tudást próbára tegyék a fiatalok egy egyéni versenyen.

Az 56 fős vegyes korosztályú mezőnyben 3 fő FIDE sakk mester-, több mesterjelölt- és első osztályú-, valamint szintén több éve versenyző amatőr sakkozó képviseltette magát. A 7 fordulós egyéni mérkőzéseken, ahol a játékosok 2×15 perces játékidőt kaptak, Gábor és Bálint 3,5-3,5 azonos pontszámot gyűjtöttek. Ezzel az 50 %-os teljesítménnyel a mezőny közepén a 28. és 29. helyezést érték el.

Győri Gábor

A több hónapos egyéni versenymentes időszak után Udvardi Zalán mesterjelölt, – aki éppen hogy csak benevezett Budapest első hivatalos egyéni rapid versenyére, – már is megszerezte a 3. helyet.

A rákospalotai kupán a fővárosi játékosok mellett több vidéki településről is érkeztek sakkozók. Zalán a 76 fős mezőnyben a 7 fordulós és gyorsított időbeosztású játszmák lebonyolítása alatt összesen 4 győzelmet és 3 döntetlent könyvelhetett el.

Határozottan magabiztos és tudatos játékkal a megszerzett 5,5 pont elegendő volt arra, hogy meghódítsa a dobogó 3. fokát. Csak minimális pontszámmal, mindössze 0,5 pont hátránnyal maradt le a 2. helyről.

Udvardi Zalán

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább olvasom »