Makóiak a röszkei migránsoknál

Közel ötszáz fő vett részt az illegális bevándorlás elleni Jobbikos demonstráción Röszkén. A megmozduláson részt vett Dr. Kiss Attila, a párt makói elnöke, Szabó Róbert alelnök és további szimpatizánsok.

08027202

A beszédeket követően elindultak a határhoz, hogy élőlánccal mutassák meg, hogy hogyan kellene védeni ezt a szakaszt. Sétánk során a hozzánk csatlakozó lakosok elpanaszolták, hogy az utóbbi időben eluralkodott bennük a félelemérzet, biztonságérzetük csökkent, nyugalmukat zavarják az autók, helikopterek hangjai – mesélte Szabó Róbert. Másfél órás sétájuk alatt rengeteg szemetet, letaposott kukoricaföldet láttak. Hogy történhet ez meg a mai Magyarországon? – kérdezte a makói alelnök.

92091313 97778159

A határon lévő vasúti átjárónál egy kisebb illegális határátlépő csoporttal találkoztak. A két tábor között rendőrsorfal állt. A demonstrálók ,,ria, ria, Hungária” skandálásba kezdtek, dobálózás, erőszakos cselekmény nem történt. Később odaértek a célterületre, ahol a rendőrök nem engedték, hogy élőláncot hozzanak létre, majd a felszólításnak eleget téve visszaindultak a tüntetők.

– Egy olyan ügy mellett álltunk ki, mely a magyar nemzet érdekeit képviseli és nem utolsó sorban testközelből szereztünk tapasztalatokat az üggyel kapcsolatban – fogalmazott Dr. Kiss Attila.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Megszavazták az egészségügy átalakításáról szóló törvényt

A háziorvosi ellátást és a szakápolást is érintő módosítást fogadott el az Országgyűlés szerdán az egészségügyi törvényen – számolt be az MTI. A háziorvosi és a védőnői ellátást, az alapellátási ügyeletet és a szakápolást is érintő törvénymódosítást fogadott el az Országgyűlés 136 igen, 56 nem és 1 tartózkodó szavazattal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink