Makóiak a röszkei migránsoknál

Közel ötszáz fő vett részt az illegális bevándorlás elleni Jobbikos demonstráción Röszkén. A megmozduláson részt vett Dr. Kiss Attila, a párt makói elnöke, Szabó Róbert alelnök és további szimpatizánsok.

08027202

A beszédeket követően elindultak a határhoz, hogy élőlánccal mutassák meg, hogy hogyan kellene védeni ezt a szakaszt. Sétánk során a hozzánk csatlakozó lakosok elpanaszolták, hogy az utóbbi időben eluralkodott bennük a félelemérzet, biztonságérzetük csökkent, nyugalmukat zavarják az autók, helikopterek hangjai – mesélte Szabó Róbert. Másfél órás sétájuk alatt rengeteg szemetet, letaposott kukoricaföldet láttak. Hogy történhet ez meg a mai Magyarországon? – kérdezte a makói alelnök.

92091313 97778159

A határon lévő vasúti átjárónál egy kisebb illegális határátlépő csoporttal találkoztak. A két tábor között rendőrsorfal állt. A demonstrálók ,,ria, ria, Hungária” skandálásba kezdtek, dobálózás, erőszakos cselekmény nem történt. Később odaértek a célterületre, ahol a rendőrök nem engedték, hogy élőláncot hozzanak létre, majd a felszólításnak eleget téve visszaindultak a tüntetők.

– Egy olyan ügy mellett álltunk ki, mely a magyar nemzet érdekeit képviseli és nem utolsó sorban testközelből szereztünk tapasztalatokat az üggyel kapcsolatban – fogalmazott Dr. Kiss Attila.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink