Megint rendkívüli testületin döntöttek a fürdőről

Ma reggel rendkívüli ülést tartott a képviselő testület. A városatyák négy témában szavaztak, többek között a Hagymatikum zárt részvénytársasággá való alakulásának első alapítói döntéséről.

Korábbi üléseken a szándékról és az ütemtervekről már voksoltak a képviselők, most az első alapítói döntésről kellett szavazniuk a fürdő kapcsán. Dr. Török Miklós (DK) a zrt. forma hátrányairól érdeklődött, a válaszban kiderült, hogy nincs számottevő különbség a kft. és a részvénytársaság között. Marosvári Attila (PSZM) azt sérelmezte, hogy miért nem tartottak augusztus 26-án rendes ülést, miért kell a fürdő ügyét már harmadik alkalommal rendkívülin tárgyalni. Aggodalmát fejezte ki az átalakulás költségeivel kapcsolatban is, amely az előterjesztés szerint 390.500 forint, de szerinte további összegek merülnek majd fel. Továbbá kifejtette gondolatait, hogy az átalakítás indokai túl általánosak.

Farkas Éva Erzsébet válaszában elmondta, hogy még a nyáron döntötték el, hogy nem tartanak augusztus végén ülést, a ,,negatív hangulatkeltésre pedig nincs szükség.” Az előterjesztést Törökön és Marosvárin kívüli mindenki elfogadta.

Szavaztak még az ivóvíz és a szennyvízhálózat fejlesztéséről, melynek idei ütemterveit 2016-ra halasztották, valamint arról, hogy a Maros-parti üdülőövezetben, Lesiben, az Ipari Parkban és a Királyhegyesi úton utcanévtáblákat helyeznek ki.

Negyedik napirendi pontként a Városgazdálkodási NKft. felügyelő bizottságának tagjait választották meg zárt ülésen. Tagjai: Kisbodri Gábor, Endes Zsigmond és Gergely Gábor. Az elnököt a közeljövőben a tagok választják meg.

Az ülésen nem vett részt Gáspár Sándor (MSZP) és Zeitler Ádám (Jobbik).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »