Makón is toborozták a határvadászokat

Szerdán Szegeden a Pláza bevásárlóközpontban, valamint a Makói Járási Hivatalban is tájékoztatót tartottak a szerződéses határvadásznak jelentkezés feltételeiről, a felvételi eljárásáról, valamint a leendő feladatokról – adta hírül oldalán a Csongrád-Csanád megyei rendőrség.

Szerződéses határvadásznak magyar állampolgárokat várnak, 18-55 életkor között, büntetlen előélettel, cselekvőképességgel, legalább 8 általánossal, egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmassággal. A szerződéses határvadász képzés időtartama 160 óra.

A feladatok közé az államhatár őrzése, felderítés, az államhatár jogellenes átlépésének megszakítása.

Első ütemben összesen 2200 fő szerződéses határvadászt szeretnének felvenni a Bács-Kiskun Megyei, a Csongrád-Csanád Megyei, a Békés Megyei, a Hajdú-Bihar Megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei határvadász századok állományába.

A képzés időtartama alatt bruttó 300 000 forint illetményre jogosultak, a határvadász feladatok tényleges megkezdését követően akár bruttó 400 000 forint illetményre is számíthatnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább olvasom »