Makón is toborozták a határvadászokat

Szerdán Szegeden a Pláza bevásárlóközpontban, valamint a Makói Járási Hivatalban is tájékoztatót tartottak a szerződéses határvadásznak jelentkezés feltételeiről, a felvételi eljárásáról, valamint a leendő feladatokról – adta hírül oldalán a Csongrád-Csanád megyei rendőrség.

Szerződéses határvadásznak magyar állampolgárokat várnak, 18-55 életkor között, büntetlen előélettel, cselekvőképességgel, legalább 8 általánossal, egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmassággal. A szerződéses határvadász képzés időtartama 160 óra.

A feladatok közé az államhatár őrzése, felderítés, az államhatár jogellenes átlépésének megszakítása.

Első ütemben összesen 2200 fő szerződéses határvadászt szeretnének felvenni a Bács-Kiskun Megyei, a Csongrád-Csanád Megyei, a Békés Megyei, a Hajdú-Bihar Megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei határvadász századok állományába.

A képzés időtartama alatt bruttó 300 000 forint illetményre jogosultak, a határvadász feladatok tényleges megkezdését követően akár bruttó 400 000 forint illetményre is számíthatnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább »

A nap idézete

,,Munkásság az élet sója,
A romlástól mely megójja;
S csak az, aki nem hevert:
Várhat áldást és sikert.”

Tovább »

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink