Makón is volt munkáltatói road show

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai többek között Makón, Kisteleken, Hódmezővásárhelyen és Szegeden szervezett eseményeken a munkáltatók számára kedvező feltételű, foglalkoztatást elősegítő uniós pályázati forrásokról tájékoztatták a résztvevőket – írja a hivatal honlapja.

A jelenleg elérhető két támogatási forrás a munkaerőpiaci elhelyezkedés szempontjából speciális jellemzőkkel bíró társadalmi csoportoknak, az alacsony iskolai végzettségűeknek, illetve a fiatal pályakezdőknek nyújtanak segítséget. A támogatási időszakban a két GINOP 5. prioritású programban ez idáig a megyében mindösszesen mintegy 16 milliárd forint támogatás került kifizetésre. Ez a járásokban közel húszezer főt érintett – írták.

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott arról beszélt: a megye foglalkoztatottsági mutatói hosszú idő óta javuló tendenciát mutatnak. A legfrissebb KSH adatok szerint a foglalkoztatottak száma 2021-ben Csongrád-Csanádban több mint 188 ezer fő volt, ami 15 százalékkal több, mint 2010-ben volt. A munkanélküliségi ráta pedig mintegy harmadára csökkent 2010-hez képest. Az álláskeresők száma szintén folyamatos csökkenést mutat, a megyék „rangsorában” a 3-4. helyen áll Csongrád-Csanád megye.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink