Makón is volt munkáltatói road show

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai többek között Makón, Kisteleken, Hódmezővásárhelyen és Szegeden szervezett eseményeken a munkáltatók számára kedvező feltételű, foglalkoztatást elősegítő uniós pályázati forrásokról tájékoztatták a résztvevőket – írja a hivatal honlapja.

A jelenleg elérhető két támogatási forrás a munkaerőpiaci elhelyezkedés szempontjából speciális jellemzőkkel bíró társadalmi csoportoknak, az alacsony iskolai végzettségűeknek, illetve a fiatal pályakezdőknek nyújtanak segítséget. A támogatási időszakban a két GINOP 5. prioritású programban ez idáig a megyében mindösszesen mintegy 16 milliárd forint támogatás került kifizetésre. Ez a járásokban közel húszezer főt érintett – írták.

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott arról beszélt: a megye foglalkoztatottsági mutatói hosszú idő óta javuló tendenciát mutatnak. A legfrissebb KSH adatok szerint a foglalkoztatottak száma 2021-ben Csongrád-Csanádban több mint 188 ezer fő volt, ami 15 százalékkal több, mint 2010-ben volt. A munkanélküliségi ráta pedig mintegy harmadára csökkent 2010-hez képest. Az álláskeresők száma szintén folyamatos csökkenést mutat, a megyék „rangsorában” a 3-4. helyen áll Csongrád-Csanád megye.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Farkas Éva: levittük a munkanélküliséget

,,Brüsszeli” forrás, egy uniós pályázat, a Makói Paktum – helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása című projekt zárórendezvényét tartották meg csütörtökön a Korona Konferenciaközpontban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink