Makón járt a ciprusi nagykövet

[ad 1]

Február 2-án egy húsz ciprusi diákból álló gyermekcsoport érkezett Magyarországra, akik február 6-ig élvezhették a magyarok vendégszeretetét. Az “Agios Spyridonas” Special School Larnaka diákjai olyan speciális igényű gyerekek, akik mentális vagy testi visszamaradásuk okán hátrányos helyzetűeknek mondhatóak. Ezek közül választottak ki húsz gyermeket, akiknek az iskolájuk – karöltve a Ciprusi Köztársaság Nagykövetségével és a Koranisz Laokratisz görög nemzetiségi szószóló vezette Görög Nemzetiségi Szószólói Kabinettel – felejthetetlen élményeket szerzett.

Lee-8319A kép baloldalán Antonios Theocharous, a jobbon Koranisz Laokratisz

Koranisz Laokratisz szószóló nem csak a diákoknak szeretett volna kedvezni, hanem az őket kísérő pedagógusoknak is lehetőséget akart teremteni a szakmai tapasztalatcserére. Éppen ezért felvette a kapcsolatot a Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménnyel, amelynek pedagógusai és hozzájuk hasonló diákjai hatalmas szeretettel és gondoskodással fogadták a vendégeket egy napsütéses péntek délelőttön.

A makói iskola igazgatónője körbevezette a vendégeket az iskola épületében, mesélt a pedagógusoknak az iskola felépítéséről. Az intézményt bemutató videó megtekintése után megajándékozták egymást a gyerekek, korcsolyáztak, a felnőttek pedig a könyvtárba és a múzeumba látogattak el.

Lee-8446

A korcsolyázást követően farsangi mulatságot rendeztek. A ciprusi gyerekek a zene első taktusára táncra perdültek és élvezték a Kelemen Ház minden szegletét, majd a magyar fiatalok mulatós zenével kedveskedtek a vendégeknek. Az estet éjszakai fürdővel zárták, másnap már vissza is utaztak Larnacába.

A szószóló ígéretet tett arra, hogy minden lehetőséget megragad, hogy a vendégváró iskola diákjai is eljuthassanak olyan gyönyörű helyekre, mint Ciprus és minden erejével hozzájárul egy testvériskolai kapcsolat kialakítása lehetőségének megteremtéséhez.

Lee-8392

Külön megtiszteltetésnek érezték a program résztvevői, hogy személyesen utazott Makóra Antonios Theocharous ciprusi nagykövet és Koranisz Laokratisz görög nemzetiségi szószóló, hogy személyesen is végigkísérhessék azt, hogy a diákok milyen élményekkel gazdagodhattak az ő közbenjárásuk eredményeképpen.

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Határ Győző (szül. Hack Viktor) építész, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító, filozófus, a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink