Makón már bezárt, pedig a kormány bejelentette, hogy segíti az uszodák működését

A nagy kapkodás nem vezetett jóra Makón. Miközben már egy hónapja bezárt a tanuszoda, a kormány csütörtökön közölte, hogy vissza nem fizetendő támogatást nyújt vizes sportlétesítmények üzemeltetésére a sportért felelős államtitkárság. (Fotó: archív.)

A tárca oldalán az olvasható: a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Sportközpontok bevonásával felmérte a magyar úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó- és szinkronúszó sportágak, illetve a kajak-kenu, öttusa, triatlon sportágak, továbbá a lakossági amatőr- és szabadidő sportolók számára kiemelten fontos vizes létesítmények fogyasztási adatait és a közüzemi díjak változásával felmerülő többletterheket.

Így a kiválasztott vizes létesítmények üzemeltetőinek az üzemeltetési többletterhek enyhítésére a Sportért Felelős Államtitkárság kormányzati forrásból vissza nem fizetendő támogatást nyújt az idei naptári év végéig.

A makói fürdőt 10 milliárd forinból bővítik, közben a képviselő-testület fideszes többsége megszavazta, hogy a tanuszoda, a 33 méteres kültéri medence és a Nyugibár október 3-tól zárjon be. Ezen kívül rövidült a nyitvatartás is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink