Már a közvilágítási engedélyét is visszavonták a cégnek, aki a közvilágítást üzemeltette Makón

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) visszavonta a Sistrade Kft. közvilágítási engedélyét – szúrta ki az Mfor.hu egy október 22-én nyilvánosságra hozott határozatban. A Sistrade Kft.-nek kulcsfontosságú szerepe volt a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-ügyben. A cég korábban Makón és még számos településen üzemeltette a közvilágítást.

Az engedély visszavonását a cég maga kezdeményezte, indoklása szerint azért, mert a közvilágítás üzemeltetésére vonatkozó tevékenységét befejezte.

A Sistrade Kft. – amellyel szemben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében konkrét vádiratot fogalmazott meg – korábban 62 településen üzemeltette a közvilágítási rendszert, de az Elios-botrány óta ez a szám folyamatosan csökkent. Tavaly márciusban már csak Pécs, Gyula, Zalaegerszeg, Tatabánya és Csépa nevű településen világított tovább a Sistrade, amelynek tulajdonosa Hamar Endre ügyvéd.

A jelentés szerint a Hamar vezette Sistrade intézte a közvilágítási pályázatok előkészítését, miközben egy másik cégen keresztül tulajdonos volt az Eliosban is. A tenderek körül ráadásul felbukkant egy másik tanácsadó cége is, az Eupro Projektmenedzsment Kft. A vizsgált 35 projekt közül a Sistrade 23, az Eupro 12-ben működött közre – olvasható a jelentésben. Idén áprilistól egyébként végelszámolás alatt áll a Sistrade Kft., szeptember 28-án pedig végelszámolás alá került a korábban Tiborcz István résztulajdonában is lévő Elios Zrt. is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink