Már év elején megfigyelők jönnek a választási csalás veszélye miatt

Az EBESZ megfigyelői januárban Magyarországra érkeznek a voksturizmus és a választási csalás egyértelmű veszélye miatt – mondta el a Makói Csípősnek Szabó Róbert, a Jobbik makói szervezetének alelnöke.

Az Országgyűlés a múlt héten szavazta meg azt a javaslatot, amely az eddigieknél is szélesebb kapukat nyithat a voksturizmus előtt. A jogszabály-módosítás lényege, hogy megváltoztatja a lakóhely fogalmát, ennek megfelelően a lakóhely egy kapcsolattartási címmé változik, amely esetében az ottélésnek csak a vélelme lesz meg. A fiktív lakóhely létesítése vagy az abban való közreműködés így nem büntetőjogi kategória innentől kezdve.

Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője néhány nappal ezelőtt fogalmazta meg aggódó levelét az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek. Azt kérte a szervezettől, nyújtsanak segítséget, hogy elejét vehessük Orbánék választásicsalás-kísérletnek. Matteo Mecacci, az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Irodája igazgatója megerősítette, év elején Magyarországra látogatnak a kialakult helyzet miatt.

Az EBESZ, mint a választások tisztasága felett is őrködő nemzetközi szervezet, komolyan veszi az Orbán-féle trükköket. A választások tisztasága persze nem csupán nemzetközi fellépés kérdése. Éppen ezért a néppárti Jobbik is arra buzdít mindenkit, hogy jelentkezzen szavazatszámlálónak (https://www.20k.hu/) a választások napjára

– fogalmazott oldalunknak Szabó Róbert. Szerinte nem engedhetjük, hogy elcsalják, vagy éppen rosszhiszeműen befolyásolják a 2022-es választásokat egyetlen egy faluban vagy városban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Dunai Tamás, Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Korábbi helyettes államtitkár: a makói palagáz kitermelése műszaki akadályt képez

A geológiai és műszaki kockázatok mellett egész egyszerűen nem létezik jelenleg olyan sikeresen és eredményesen alkalmazható technológiai, ami a makói árokban tapasztalt rendkívül magas nyomás és a még rendkívülibb hőmérséklet mellett képes megvalósítani a kitermeléshez szükséges hidraulikus rétegrepesztést – fejtette ki oldalán Holoda Attila, aki 2010-2014 között energetikáért felelős helyettes államtitkár volt.

Tovább olvasom »