Már Kecskemétre is vihetik a makói pszichiátriai betegeket

A Nemzeti Népegészségügyi Központ frissítette a honlapját (amit hónapok óta nem tette meg) és felrakott még 20 kijelelölő határozatot, amelyek az ország különböző egészségügyi intézményeinek, különböző osztályainak a részleges, vagy teljes leállását jelentik be, 2023. december- 2024. januártól – vette észre Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő. A listán a vásárhelyi-makói kórházat is olvashatjuk.

Január 6-án, szombaton az NNK 20 darab határozatot közölt, tavaly egész évben 113 határozatot publikáltak, de Kunetz szerint valószínűleg ennél jóval több volt, csak nem tették fel. Hozzátette: az, hogy most a Szent János körüli botrány kapcsán hirtelen előkerült 20 darab kijelölő határozat, az azt sugallja, hogy nem töretlen az NNK és az államtitkárság viszonya.

Ami a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központot illeti, Vásárhelyen az ápolási osztály, a fogszabályozás és az érsebészet szünetel személyi feltételek hiánya miatt. Makón továbbra is szünetel a a pszichiátriai rehabilitáció és a pszichiátriai rehabilitációs nappali ellátás. 2024. június 31-ig elsődlegesen Szegedet, másodlagoson Kecskemétet jelölték ki az ellátásnak. Kallai Árpád főigazgató Makón is a ,,személyi feltételek átmeneti hiányára tekintettel” kérte, hogy jelöljenek ki más intézményt a betegek számára.

Makón 2021 óta nem megoldott a pszichiátriai betegek ellátása az orvoshiány miatt. Akkor még a Kórházi Főigazgatóság tagadta ezt és a koronavírusra fogták a szünetelő ellátást.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink