Már két éve Csongrád-Csanád megyében élünk

2020. június 4-től változott meg Csongrád megye neve – erről döntött 2017 októberében az Országgyűlés. Eszerint Csongrád megye felvette a Csanád nevet is, így az Csongrád-Csanád megyére változott.

A megyeátnevezés értelmében összesen 34 közúti táblát cseréltek ki. A megyében élőknek nem volt teendőjük a névváltoztatás miatt. A megyei kormányhivatal honlapja és elektronikus levelezési címe nem változott meg, a hatóságok bélyegezőit, a névjegykártyákat lecserélték.

Juhász Tünde kormánymegbízott tavaly 2020 májusában még azt mondta, hogy egy-két millió forintos költséggel jár majd az átnevezés. Szeptemberben a Magyar Közlönyből kiderült, a megye átnevezésével összefüggő költségek fedezéséhez 35 millió forintot biztosítanak.

A megye mai területének jelentős része az egykori Csongrád megye adja. 1950-ben ehhez csatolták a modern korban makói székhelyű Csanád megye mintegy felét, valamint a csaknem 10 ezer négyzetkilométeres egykori Torontál vármegye egy kis részét.

(A cikk első megjelenése 2021. június 6-án volt.)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Farkas Éva: levittük a munkanélküliséget

,,Brüsszeli” forrás, egy uniós pályázat, a Makói Paktum – helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása című projekt zárórendezvényét tartották meg csütörtökön a Korona Konferenciaközpontban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink