A nap témája: Kénytelenek lesznek emelni a kenyér árán a pékek

A gabonaárak és a rezsiköltségek emelkedése miatt 300 forint lehet egy kiló liszt, a kenyér pedig 800 forintba kerülhet, és további drágulás várható – mondta a Magyar Pékszövetség elnöke az InfoRádiónak. Septe József szerint egyelőre nem tudják megbecsülni, mennyivel drágul a kenyér, de az biztos, hogy a költségek növekedése miatt a pékek kénytelenek lesznek árat emelni.

Mint a szakmai szervezet vezetője hangsúlyozta, a legnagyobb mértékben a liszt drágult, legalább 80 százalékkal az elmúlt évben. De emelkedett az élesztő, margarin, vaj és étolaj ára is. Az energiaárak növekedése pedig szintén kihat a drágulásra, nem beszélve a logisztikai díjakról és a munkabérekről.

Septe József kifejtette: egy évközi „korrekciót” is szükségesnek tartana a sütőipari dolgozók részére, mert különben el fogják hagyni az ágazatot. Ide kapcsolódóan azt is megjegyezte, nagy problémáik vannak a munkaerőhiány miatt. Ezek számát több ezerre tette a sütőipar területén. Mindebből pedig arra lehet következtetni, hogy a kenyér akár három-négyszeresére is drágulhat a jövőben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Farkas Éva: levittük a munkanélküliséget

,,Brüsszeli” forrás, egy uniós pályázat, a Makói Paktum – helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása című projekt zárórendezvényét tartották meg csütörtökön a Korona Konferenciaközpontban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink