Márki-Zay: hol az egyik, hol a másik párt, vagy személy az ,,egységbontó”

Nagyon lebecsülnénk a Fideszt, ha nem feltételeznénk, hogy minden ellenzéki pártban vannak beépítettjei. Van, ahol tudjuk, de legalábbis sejtjük, kik azok – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Márki-Zay Péter.

Bizonyára könnyebbséget jelentene, ha el tudna határolódni a korábbi zűrös ügyektől, korrupciótól, és kizárná a soraiból a gazembereket

– mondta Márki-Zay, neveket nem említve. Igaz, külön kérdésre elismerte, hogy Gyurcsány Ferenc korrupt rendszerétől ugyanúgy el kell határolódni, és az ellenzéki egység megteremtésének hiányát sokan Mesterházy Attila furcsa tevékenységével magyarázzák.

Szám szerint nincsenek sokan az ellenzékben, akiket a Fidesz valamilyen módon maga mellé állított, de „nagyon lebecsülnénk a Fideszt, ha nem feltételeznénk, hogy minden ellenzéki pártban vannak beépítettjei.”

Ha kell, a Fideszt is meg tudja dicsérni:

  • megállt az államadósság növekedése, pénzügyi stabilitás van;
  • a kormány felelősen bánik az államháztartással;
  • hatékonyabb a végrehajtás – igaz, ostobaságokról is gyorsan döntenek, ilyen a kínai hitelből megvalósuló Belgrád–Budapest-vasútvonal.

Nincs demokrácia, igaz, diktatúra sincs, nem kell lesötétített Pobjedákkal elvinni az ellenzékieket, elég rá a kormánymédián keresztül véghezvitt karaktergyilkosság – mondta Márki-Zay.

A Mindenki Magyarországa Mozgalmat vezető Márki-Zay az ellenzéki összefogást az önkormányzati választásokra valósítaná meg, mindenkivel, a Mi Hazánkat kivéve. Irreálisnak tartja, hogy mind a 3200 településen sikerüljön egyetlen közös jelöltet indítani a Fidesszel szemben, de minél nagyobb az összefogás, annál jobban gyengülhet a NER. Sutba kell dobni az önös pártérdekeket

– mondta.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Cseh Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes, színész, előadóművész, rajztanár.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Leadta a népszavazási aláíróíveket az ellenzék

Az ellenzéki referendum aláírásgyűjtésében résztvevő szervezetek szerint a népszavazással visszaadják az embereknek a politikát. Képviselőik pénteken az Országház előtt tartottak sajtótájékoztatót, amelynek végeztével aktivisták élőláncával juttatták el az íveket a Kossuth térről a Nemzeti Választási Iroda közelben álló székházához.

Tovább olvasom »