Az illetékesek még mindig bocsánatot kérhetnek a vízmű dolgozóitól

Zeitler Ádám, a Jobbik önkormányzati képviselője szerint azt kell képviselni a Fűrész utcai kutyafuttató ügyében, amit a lakók szeretnének. Megkérdeztük azt is, hogy miért lehet fontos a makóiaknak a térfigyelő kamerák állapota és a kübekházi határátkelőhely. Szerinte igenis van erkölcsi felelősség a makói vízmű ügyében, de nem úgy, ahogy a helyi Fidesz gondolja.

A tervek szerint a Fűrész utca végén alakítottak volna ki kutyafuttatót, ám az ott élők inkább parkolót szeretnének – derült ki a lakossági fórumon. Ön a közelben lakik. Mi az álláspontja?

A lakókkal maximálisan egyetértek. Egyrészt kiderült, hogy a városházi kommunikációval ellentétben a helyben élő lakókat nem kérdezték meg. Már többször elmondtam, attól hogy kirakunk valamit a város honlapjára, – amit valószínűleg kevesen olvasnak és a felépítése sem a leglogikusabb,- attól az még nem a lakók megkérdezése. Ez egy nagyon rosszul megtervezett utca egyébként: szűk, beépített, sok az autó, de csak egyfelől megközelíthető. A városban, így ezen a környéken is egyre több a jármű, így ott tényleg egy parkolót kellene építeni.

 

Azt pedig meg kell vizsgálni, hogy a kutyafuttatóra hol van szükség.

Az áprilisi testületi ülésen a térfigyelő kamerák állapotáról érdeklődött. Miért tartotta fontosnak a témát?

Rendőrkapitány úr is elmondta, hogy amióta vannak térfigyelő kamerák Makón, azóta a bűncselekmények száma ennek köszönhetően is visszaesett. Fontos, hogy jó állapotúak és működőképesek legyenek. Sajnos személyesen is tapasztaltam, hogy van olyan, ami nem működik. Néhány éve a Csanád vezér téren az én autómat is összetörték, – nagy kár nem keletkezett,- de abban az időben pont nem működött a közelben lévő kamera. A rendszer felújítása nem tűr halasztást, nem húznám évekig, ahogy polgármester asszony javasolta.

Egy ekkora város költségvetésében kell találni annyi forrást, amit erre el lehet költeni, például a propagandára költött milliók helyett.

A testületi ülésen érdeklődött a kübekházi határátkelőhely megnyitásáról. Miért lehet ez fontos a makóiaknak?

Könnyebben meg tudják közelíteni a határon túli településeket abban az irányban és ha délnek tartanak, a fő közlekedési útvonalakat könnyebben el tudják érni. Illetve közismert, hogy nyáron, a csúcsszezonban érkező, Nyugat-Európából hazainduló vendégmunkások rázúdulnak a röszkei átkelőre, ez pedig a magyarokat is érinti, hiszen nehezebben tudnak Szerbiába átlépni. Ha lesz Kübekházán egy jól működő határátkelő, akkor az segítséget nyújthat a minél gyorsabb határátlépésben.

A Makó-Térségi Víziközmű Kft. ügyében lezárult a nyomozás. Nem találtak semmit, a makói Fidesz viszont erkölcsi felelősségről beszélt. Mennyire hiteles ez tőlük?

Évekig húzták a nyomozást, de jól látható, hogy nem történt bűncselekmény, ezt a hatóság egyértelműen megállapította. Erkölcsi felelősségről beszélni kell:

jó lenne, ha vállalná valaki az erkölcsi felelősséget a kiadott szórólapokért is,

amikkel többször teleszórták a várost, oly módon, hogy teljes névvel voltak a vízmű dolgozói felsorolva, fizetésekkel. Azért is vállalni kellene valakinek, hogy az ott dolgozó, több mint száz embert kollektíven próbálták meg lejáratni hosszú időn keresztül. Úgy, hogy nem is adtak nekik teret, hogy megvédjék magukat.

Még mindig illene, de már régen meg kellett volna tenni a bocsánatkérést a megfelelő embereknek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább »

A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább olvasom »