Mártélyról Budapestre futottak, hogy ne zárják be a helyi iskolát

Ismert: a lemondott tankerületi vezető még döntött a mártélyi iskola bezárásáról. Hogy ez ne történjen meg, figyelemfelhívó céllal futva mentek Mártélyról az Emberi Erőforrások Minisztériumáig.

Tavaly októberben Balázs József tankerületi igazgató Mártélyon járt, meg volt elégedve az oktatás minőségével és kifejezetten hosszú távról nyilatkozott. Ennek ellenére az önkormányzat felé márciusban jelezték, hogy tervezik a megszüntetést, majd ezután június 15-én arról kaptak levelet, hogy arról megszületett a döntés. Hogy ne zárják be, az egyházhoz mentenék és próbálják feltölteni a létszámot.

A településen jelenleg aláírásgyűjtés folyik, és már levelet is írtak az Emberi Erőforrások Minisztériumának, valamint most futva mentek a fenntartóhoz.

A futók vasárnap indultak, melynek felvezetéséül szimpátiafutást szerveztek az iskola udvaráról indulva. A 2 kilométeres szakasz végén a Mártélyi Általános Iskola diákjai egy nagy pacsival indították útra a futókat. Végül hétfőn délben értek a célállomáshoz. Dr. Putz Anita polgármester arról számolt be,  hogy ,,fogadta őket Maruzsa Zoltán államtitkár és egy nagyon reménykeltő tárgyalást folytattak le.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink