Meg kell szüntetni a Szent István téri pálya jelenlegi állapotát

2015-ben avatták fel a Szent István téri sportpályát. Egy évvel az átadása után már foldozgatni kellett, ami tulajdonképpen folyamatosan zajlik azóta is. A Makói Csípős megkeresésére Czirbus Gábor önkormányzati képviselő, – akinek a körzetében található a létesítmény, – közölte, a jelenlegi, elhasznált állapotot meg kell szüntetni, a felújítás forrása szerepel az idei költségvetésben.

Hiányzó, vagy éppen több helyen felváló rekortán borítást fedezhet fel az, aki mostanában ellátogat a Szent Istán téri pályára. A küzdőtér pedig nem olyan régi, hét éve a SZIGNUM nyolcadikosai avatták fel. Napközben a diákok, délután és hétvégén pedig a város lakói használják. A probléma az, hogy az eredeti betonpálya és az új borítás elválik egymástól, 2016 óta állandóan.

Czirbus Gábor önkormányzati képviselő megkeresésünket követően kérte, teljes válaszát közöljük. Előtte azonban itt egy fontos részlet tőle, a felújítás kapcsán: ,,a műszaki tartalom megjelöléséhez lenne néhány észrevételem (alépítmény vízszintes kialakítása, vízelvezetés megoldása, új műanyag burkolat kialakítása, pályák felfestése).”

Itt pedig a teljes tájékoztatása:

,,Köszönöm szépen az érdeklődést a Szent István téri sportpályával kapcsolatban. Akik ismernek, azok tudják, hogy teljes mértékben elkötelezett vagyok a sport irányába. Senkit sem szeretnék megbántani, de 2014-től kezdve igyekeztem a városi sportlétesítmények fejlesztésével aktívan foglalkozni. Nagyon sok munka és tennivaló van még Makón e tekintetben. Azt vallom, hogy Mindenkinek joga van az egészséghez, de ezért tenni is kell. Több tényezőből tevődik össze a mozgás lehetősége és az egészség kérdésköre. A legfontosabb az egyén belső motivációja, második körben pedig a hozzá tartozó infrastruktúra. Az elmúlt évtizedben komoly szemléletváltás történt a szabadidő aktív eltöltését illetően. Egyre többen futnak, kerékpároznak, sétálnak a város környezetében, de nem elhanyagolható azok száma sem, akik szívesen játszanak különböző labdajátékokat. Egy élhető város kialakításánál fontos szempont a sportinfrastruktúra megteremtése (iskolai testnevelés eszközrendszere, kerékpárút, futópálya, szabadtéri sportpályák, versenysporthoz tartozó létesítmények). A Szent István téri pálya leginkább a mindennapos testnevelés és a családi szabadidősport szerves része. A pályát szorgalmi időszakban a SZIGNUM iskola diákjai, szabadidőben a város lakossága használhatja. Mint az elmúlt évek is bizonyítják, nagy igény lenne egy jó minőségű pályára a Szent István téren. A jelenlegi, elhasznált állapotot meg kell szüntetni, ehhez nem is férhet kétség. 2022. januárjában javasoltam a költségvetés összeállításánál a pálya felújítását. 2022. február 9-én Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadta idei költségvetését, melyben legnagyobb örömömre szerepelt a pálya felújítása is. Egyéni választókerületben megválasztott települési képviselőként ennyit tehettem az ügy előrehaladása érdekében. A költségvetés végrehajtása nem képviselői hatáskörben van, ezért dátumot nem tudok hozzárendelni. A műszaki tartalom megjelöléséhez lenne néhány észrevételem (alépítmény vízszintes kialakítása, vízelvezetés megoldása, új műanyag burkolat kialakítása, pályák felfestése).”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

76 éve született Máté Péter, magyar énekes, hangszerelő, zeneszerző és zongorista. Közel 150 dal szerzője és előadója. Dalai évtizedekkel halála után is nagy népszerűségnek örvendenek.

Tovább »

Centenáriumát ünnepli a makói Keri

Méltó módon szeretnék megünnepelni ezt a száz évet, számítanak az egykori keris diákokra is, részvétellel, vagy egyéb támogatással – hangzott el a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pénteki sajtótájékoztatóján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Centenáriumát ünnepli a makói Keri

Méltó módon szeretnék megünnepelni ezt a száz évet, számítanak az egykori keris diákokra is, részvétellel, vagy egyéb támogatással – hangzott el a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pénteki sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom »

Elkészült a második informatikaterem rekonstrukciója is a Galambban

A földszinti rossz állapotban lévő géptermek új, méltó helyre kerültek. Az átalakításokkal az iskola földszintjét, – reményeik szerint szeptemberre, – teljes egészében a diákéletnek adhatják át, míg az első emeleten a közismereti, a második emeleten pedig a szakmai tárgyak oktatásához lettek adottak a feltételek – számolt be róla az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola.

Tovább olvasom »