Meg kell szüntetni a Szent István téri pálya jelenlegi állapotát

2015-ben avatták fel a Szent István téri sportpályát. Egy évvel az átadása után már foldozgatni kellett, ami tulajdonképpen folyamatosan zajlik azóta is. A Makói Csípős megkeresésére Czirbus Gábor önkormányzati képviselő, – akinek a körzetében található a létesítmény, – közölte, a jelenlegi, elhasznált állapotot meg kell szüntetni, a felújítás forrása szerepel az idei költségvetésben.

Hiányzó, vagy éppen több helyen felváló rekortán borítást fedezhet fel az, aki mostanában ellátogat a Szent Istán téri pályára. A küzdőtér pedig nem olyan régi, hét éve a SZIGNUM nyolcadikosai avatták fel. Napközben a diákok, délután és hétvégén pedig a város lakói használják. A probléma az, hogy az eredeti betonpálya és az új borítás elválik egymástól, 2016 óta állandóan.

Czirbus Gábor önkormányzati képviselő megkeresésünket követően kérte, teljes válaszát közöljük. Előtte azonban itt egy fontos részlet tőle, a felújítás kapcsán: ,,a műszaki tartalom megjelöléséhez lenne néhány észrevételem (alépítmény vízszintes kialakítása, vízelvezetés megoldása, új műanyag burkolat kialakítása, pályák felfestése).”

Itt pedig a teljes tájékoztatása:

,,Köszönöm szépen az érdeklődést a Szent István téri sportpályával kapcsolatban. Akik ismernek, azok tudják, hogy teljes mértékben elkötelezett vagyok a sport irányába. Senkit sem szeretnék megbántani, de 2014-től kezdve igyekeztem a városi sportlétesítmények fejlesztésével aktívan foglalkozni. Nagyon sok munka és tennivaló van még Makón e tekintetben. Azt vallom, hogy Mindenkinek joga van az egészséghez, de ezért tenni is kell. Több tényezőből tevődik össze a mozgás lehetősége és az egészség kérdésköre. A legfontosabb az egyén belső motivációja, második körben pedig a hozzá tartozó infrastruktúra. Az elmúlt évtizedben komoly szemléletváltás történt a szabadidő aktív eltöltését illetően. Egyre többen futnak, kerékpároznak, sétálnak a város környezetében, de nem elhanyagolható azok száma sem, akik szívesen játszanak különböző labdajátékokat. Egy élhető város kialakításánál fontos szempont a sportinfrastruktúra megteremtése (iskolai testnevelés eszközrendszere, kerékpárút, futópálya, szabadtéri sportpályák, versenysporthoz tartozó létesítmények). A Szent István téri pálya leginkább a mindennapos testnevelés és a családi szabadidősport szerves része. A pályát szorgalmi időszakban a SZIGNUM iskola diákjai, szabadidőben a város lakossága használhatja. Mint az elmúlt évek is bizonyítják, nagy igény lenne egy jó minőségű pályára a Szent István téren. A jelenlegi, elhasznált állapotot meg kell szüntetni, ehhez nem is férhet kétség. 2022. januárjában javasoltam a költségvetés összeállításánál a pálya felújítását. 2022. február 9-én Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadta idei költségvetését, melyben legnagyobb örömömre szerepelt a pálya felújítása is. Egyéni választókerületben megválasztott települési képviselőként ennyit tehettem az ügy előrehaladása érdekében. A költségvetés végrehajtása nem képviselői hatáskörben van, ezért dátumot nem tudok hozzárendelni. A műszaki tartalom megjelöléséhez lenne néhány észrevételem (alépítmény vízszintes kialakítása, vízelvezetés megoldása, új műanyag burkolat kialakítása, pályák felfestése).”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Meg kell szüntetni a Szent István téri pálya jelenlegi állapotát

2015-ben avatták fel a Szent István téri sportpályát. Két évvel az átadása után már foldozgatni kellett, ami tulajdonképpen folyamatosan zajlik azóta is. A Makói Csípős megkeresésére Czirbus Gábor önkormányzati képviselő, – akinek a körzetében található a létesítmény, – közölte, a jelenlegi, elhasznált állapotot meg kell szüntetni, a felújítás forrása szerepel az idei költségvetésben.

Tovább »

A nap idézete

109 éve született Weöres Sándor, Kossuth- és Baumgarten-díjasmagyar költő, író, műfordító, irodalomtudós.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Másfél hét után reagált a tankerület: az Almási mind a két helyen tanuló gyermekeket tudja fogadni

Megkeresésünket követően most válaszolt a Hódmezővásárhelyi Tankerület a Bartók intézmény kapcsán. Tájékoztatásuk szerint ,,a fenntartó a költözést a jogszabályok megtartása mellett valósítja meg”, valamint ,,az emelt szintű zenei oktatás, a változatos pedagógia módszerek alkalmazása az eddigi magas színvonalon folytatódik.”

Tovább olvasom »