Még körültekintőbben kell közlekednünk a következő hónapokban

Eljött az ősz kellemetlenebb része. Eső, köd, csúszós falevelek nehezítik a közlekedést. Így még óvatosabban, figyelmesebben kell járni a gépjárművekkel – hívja fel a figyelmet Orosné Spák Hedvig.

A nyugdíjas pedagógus felhívta a figyelmet a gumicsere fontosságára, ugyanis +7 fok alatt téli gumira van szükség. A Makói Csípősnek beszélt arról is, Makó kerékpáros város, sajnos hiányos kultúrával. Többször tapasztalható az a nagyon balesetveszélyes helyzet, hogy úgy mennek át a zebrán, hogy nem szállnak le, telefonálnak gyerekkel a kisülésben.

Fontos tudni, hogy a kerékpárosnak csak tolva van elsőbbsége a gyalogátkelőhelyen (kivételt képez néhány kereszteződés Makón, ahol az elsőbbségadás a bicikliútra is vonatkozik.) Ezen a csúszós , sötét úton megnő a féktávolság, sokkal nehezebb megállni, de persze a gépjárművezetőknek is van felelőssége.

Lassan, óvatosan körültekintően vezessünk! Figyeljünk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak! Balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek!

– fogalmazott Orosné.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink