Nyolc-tíz év múlva lehet harmadik híd Szegeden

Csak a tervezést engedi a kormány, nem építik meg Szegeden a harmadik hidat – derült ki a Szeged TV Téma c. műsorából, amelynek vendége Nagy Sándor városfejlesztésért felelős alpolgármester volt.

Mint az ismert, a kormány leállította a Modern Városok Programot. Ez azt jelenti, hogy Szegeden nem csak a 47-es főút négysávosítása, hanem a déli Tisza-híd megépítése, a Belvárosi híd, a Széchenyi tér és a Mars tér rekonstrukciója, valamint a repülőtér fejlesztése is elmarad.

Nagy Sándor a műsorban elmondta, Szeged szempontjából az első számú fejlesztési projekt régóta a harmadik híd, hiszen ez nem csak közlekedési, de településfejlesztési jelentőséggel is bír.

„Noha magát a projektet kivették a kormányhatározatból, de ebben az egy esetben úgy tűnik, hogy a tervezési munka folyhat tovább. A déli hídnál ugyanis – ellentétben a Máglya sori sportközponttal – a kormány nem rendelkezett a finanszírozás megszüntetéséről, ott jelenleg az Építési és Közlekedési Minisztérium a tervek megrendelője, ez a munka pedig folytatódhat tovább. A döntésnek az a része azonban, hogy ezt a hidat meg is kéne valósítani, az visszavonásra került”

– mondta Nagy Sándor, aki szerint a harmadik híd leghamarabb nyolc-tíz év múlva épülhet meg. Az alpolgármester úgy vélte, „akkor lehet majd Déli-híd, amikor megint lesz rá forrás a központi költségvetésben és lesz rá szándék, hogy megvalósuljon.”

Ha lesz is valami a hídépítésből, a Makó-Szeged elővárosi vasút létrehozása is tovább csúszik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Interaktív táblákkal gyarapodott a makói Návay iskola

Tegnap, Mikulás napján 10 darab okostáblát kapott a fenntartótól a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, ezzel lényegében megközelítették a 100 százalékos ellátottságot. A jó hírről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább »

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink