Megelőzéssel a szívféreg ellen

Egyre több kutyus fertőződik meg szívféreggel, és lesz pozitív a tesztje. Bár a betegségről már évek óta tudunk, mégis sok gazdi még nem tartja fontos és komoly betegségnek.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete jelenleg két szívférges kutyust gondoz és gyógyszerel minden nap. Legutóbb a kis Tinát szűrették, akinek az eredménye sajnos pozitív lett. Ő az a kutyus, akit az egyesület kukája mögé dobhattak nagy valószínűséggel, mivel ott kuksolt és nagyon félt.

Balogh Ernő a szervezet elnöke kiemelte, hogy a legfontosabb, amit tehetünk az az, hogy használjuk a preventív szereket, ami nagy valószínűséggel megakadályozza a fertőzés kialakulását. Ezek gyógyszer, illetve cseppek formájában is elérhető. Hozzátette, mindenképp beszélni kell erről a problémáról, hiszen a kutyusunk élete múlhat ezen.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy még mielőtt hozzákezdünk a megelőző kezeléshez, konzultáljunk állatorvossal és végeztessük el a kedvencünkön a tesztet. Ez akkor is fontos, ha egyelőre látszólag tünetmentes, ugyanis a betegségre jellemző a több hónapos lappangási időszak így, ha a kutyusnál már tüneteket észlelünk sajnos sokszor előrehaladott a fertőződés, a betegség.

Mindenképpen nagy a felelősségünk, mind a saját védencünk tekintetében, mind a mások állatai tekintetében is. Az egyesület a saját védenceit rendszeresen szűreti, megelőző óvintézkedéseket tesznek, hiszen az a legfontosabb, hogy egy egészséges kutyust vagy cicust adhassanak örökbe.

Az állatvédők célja mások informálása is, éppen ezért közösségi oldalán és honlapján több, a szívférgességgel, de más, halálos betegségekkel kapcsolatos cikkeket is meg fog osztani, hogy ezzel is segítse az állattartókat a felelős állattartás erősítésének jegyében.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Makón is volt munkáltatói road show

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai többek között Makón, Kisteleken, Hódmezővásárhelyen és Szegeden szervezett eseményeken a munkáltatók számára kedvező feltételű, foglalkoztatást elősegítő uniós pályázati forrásokról tájékoztatták a résztvevőket – írja a hivatal honlapja.

Tovább olvasom »