Megkezdődnek a megyei szakmai tanulmányi versenyek

2022. január 10-én, hétfőn szigorú járványügyi intézkedések mellett kezdődnek meg Szegeden az országos szakmai tanulmányi versenyek megyei elődöntői. A Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőin 35 szakmában mintegy 404 tanuló versenyez közel 3 héten keresztül a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a kamarai székházban.

A két Csongrád-Csanád megyei szakképzési centrum, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Szegedi Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményéből, továbbá a Szegedi Szent Benedek School of Business Technikumból, és a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi tagintézményéből érkeznek versenyzők. Ők az elődöntőkben elméleti feladatokat teljesítenek, míg a gyakorlati tudásukról a legjobbak a későbbi középdöntőkben adnak számot.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt két országos verseny döntőjére hagyományosan a Szakma Sztár Fesztiválon kerül majd sor Budapesten, a HungExpo területén. A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket az MKIK meghívja a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogató versenyeire, melynek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai versenyeken.

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett, hatályos egészségügyi és járványügyi szabályok betartása mellett bonyolítják le az elődöntőket. A területi írásbeli elődöntők beosztásakor és az ülésrend kialakításakor a kamara kiemelt figyelmet fordít a versenyzők közötti fertőzés kockázatának minimalizálására, éppen ezért a teremben a vizsgázók számának korlátozásával (max. 10 fő), valamint a minimum 1,5 m távolság biztosításával rendezik meg a megmérettetés első fordulóját.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink