Megmenekültek az ősi kiszombori eperfák

A Magyar Közút a kiszombori Nagyszentmiklósi és Óbébai úton több eperfát is kijelölt, vélhetően kivágásra ítélve. A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör közbenjárásával ezek a településhez tartozó ősi fák megmenekültek, végül csak a koronaalapjukat alakították ki.

A Makói Csípős Endrész Erzsébettől, a honismereti kör elnökétől megtudta, a Közútnak első lépésként felajánlották a segítségüket, amivel ezek a fák menthetőek lennének. Barna Szilárd, helyi vállalkozó, a Közút munkatársai és a honismereti kör három helyszínen alakítottak ki a fák koronaalapját: hetet a Nagyszentmiklósi úton, kettőt-kettőt az Óbébai úton és az útvesztő környezetében.

A munka végeztével a Közút szállította el a nagy ágakat és darálták le a kisebb gallyakat valamennyi fánál. A honismereti kör közben kérte, hogy a kiszombori önkormányzat számára szociális célra adható legyen a telephelyre behordott fa.

Rengeteg ősi eperfa van még a kiszombori határban, amelyek értéktárunk részei és a következő években szépen lassan mindet lehet gondozni, koronájukat alakítani, a fákat megmenteni ilyen példás összefogással – fogalmazott oldalunknak Endrész.

(Fotók: Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink