Megnőtt a rendőri figyelmeztetések száma Makón, egyre több a csoportosulás

Az elmúlt egy hétben 12 esetben kellett szankcionálni a szabályok be nem tartása miatt Makón. Megnőtt a figyelmezetések száma is – derült ki a polgármester csütörtöki tájékoztatójából.

A vírushelyzettel kapcsolatban Farkas Éva Erzsébet legfontosabb kijelentéseit pontokba szedtük:

  • A kormányzati döntésekkel összhangban határoznak Makón is. Így meghosszabították a közterületi maszkhasználatot február elsejéig a városban.
  • Ezen a héten került sor a háziorvosok, fogászaton dolgozók, gyermekorvosok beoltására. A védőnök teljes körűen kérték az oltást. Az iskolaorvosok is kérték, de ők még karanténban vannak. A kórházból 100 fő vette fel a védőoltást eddig.
  • A gondozóházban és a szociális otthonban élők és dolgozók között nincs fertőzött.
  • A hajléktalanszálló lakói is regisztráltak a védőoltásra.
  • Makón nincs külön oltópont.
  • Hatósági karanténban jelenleg 31 fő van.
  • Tizenkettő szankcionálás volt az elmúlt egy hétben Makón: 7 a kijárási tilalom megszegése miatt, 2 a maszkhasználat, 3 az utazási korlátozás megszegése miatt. Megnőtt a figyelmeztetések száma és a csoportosulás is egyre több a városban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »