Megsérült a makói iskolaudvarról kidobott kutya, a tankerület szerint a gyermekeket védte a pedagógus

A Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület arról írt a Facebookon, hogy egy iskola tanára kidobott egy, az udvarra a gyerekek közé betévedt 10 hónapos tacskót, aminek így eltört a lába és megzúzódott a medencecsontja. Később kiderült, hogy Makón, a Pápay iskolánál történt az eset. A Klebelsberg Központ azt közölte az eset után, a pedagógus a gyerekeket védte, nem akarta bántani a kutyát, a gyógykezelés költségeit pedig vállalta.

Az egyesület bejegyzése alatt sokan érdeklődtek, hol történt, de nem árulták el. A hozzászólók felháborodtak, arról értekeztek, milyen büntetést érdemelne a tanár. Egyesek szerint ki kellene fizetnie az ellátás költséget, ki kellene rúgni, de előkerültek azok a vélemények is, hogy össze kellene verni, meg kéne rugdosni és sokan követelték, hogy adják ki a tanár nevét.

A kommentelők végül kiderítették, hogy a makói Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola, a Komutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola tagintézménye lehet a meg nem nevezett intézmény.

A Blikk beszélt egy nővel, aki látta a sérült kutyát. Ő azt mondta, hogy a portás mondta el neki, hogy egy gyógypedagógus kidobta a kutyát az udvarról.

Az iskola vezetője, Vargáné Szalados Klára a Blikknek azt mondta, hogy tud az esetről, és vizsgálatot indított. Amíg az le nem zárul, addig nem nyilatkozik az ügyről.

A Klebelsberg Központ a lapnak ezt válaszolta:

„A területileg illetékes Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint 2021. szeptember 7-én a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskolában a gyermekek udvari tartózkodása során egy gazdátlan tacskó, feltehetően kóborállat ment be az udvarra. Az intézménybe sérült gyermekek járnak, akiknek hirtelen közeledésére a kutya nem reagált egyértelműen barátságosan. A pedagógus a helyzet gyors megoldásaként az állatot kézzel megfogva kirakta a kapun, majd azonnal értesítette az intézményvezetőt és a gyepmestert. A pedagógus nem szándékozott ártani a kóbor állatnak, és nyilatkozatban vállalta gyógykezelésének megtérítését.”

A Blikk szerint a kutya az iskola jelzésére került állatorvosoz.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább olvasom »

Kóbor állatok nyomában – ma van az Állatok Világnapja

Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotok megoldására, a gazdátlan kutya, cica egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély. A házi kedvencek tartásáért az ember a felelős, tőlünk függ a kis kedvencek jóléte. Az Állatok Világnapján elmondhatjuk, hogy ez is egy fontos állattartói küldetés.

Tovább olvasom »