Megszólalt a makói tanárt megbüntető, majd pozíciójából távozó tankerületvezető

Június 15-i hatállyal távozott posztjáról Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője​, akinek a szentesi, csongrádi és makói gimnáziumi felvételi feltételeinek utólagos módosító döntése, majd a makói ,,vasalódeszkás” testnevelő tanár, Vezsenyi László elleni fellépése váltott ki nagyobb sajtóvisszhangot. Az ATV-hez írásban jutatta el közleményét a távozó tankerületvezető.

Balázs József „Köszönetnyilvánítás” címmel jutatta el közleményét, az írást változtatást nélkül közöljük:

„Ezúton szeretném megköszönni minden médiumnak a Vezsenyi László Tanár Úr ügyét érintően az elmúlt időszakban számomra biztosított nyilatkozattételi lehetőséget, amellyel kapcsolatban ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Tanár Úr személyiségi jogait valamennyi szülői panasz esetében az ellenem ismeretlen okból folytatott hadjárata ellenére is meg fogom védeni, hiszen a személyiségi jogok védelme mindenkit megillet.

 

Hálás köszönettel tartozom partnerfenntartóink képviselőinek, minden intézményvezető, intézményvezető-helyettes, tagintézmény-vezető, pedagógus, nevelő-oktató munkát segítő munkatársunknak, technikai dolgozónknak, akikkel az a megtiszteltetés ért, hogy pedagógusként vagy vezetőként, vagy egész egyszerűen, ahogy diákok, szülők ismertek, ismernek Balázs Józsiként az elmúlt időszakban közösen tettünk, tehettünk a minőségi oktatás biztosítása, és a gyermekek, tanulók köznevelési keretfeltételeinek folyamatos fejlesztése érdekében.

 

Köszönetemet szeretném tolmácsolni azoknak a kommentelőknek, elektronikus levélíróknak, akik Tanár Úr több évtizedes munkásságából egy poénos videója, és az azzal kapcsolatban tett nyilatkozatai alapján szenteltek kiemelt figyelmet a közoktatás terén az elmúlt 22 évben végzett munkámnak, fogalmaztak meg megfontolásra érdemes építő kritikai észrevételeket. Külön értéket képviselnek ezen megkeresések, hiszen ismeretlenül is olykor egy kevésbé szalonképesen stílusban megfogalmazott megkeresésre reagálva is az esetek döntő többségében sikerült egy mindkét fél számára tanulságos szakmai egyeztetést lefolytatni, amelynek keretében hasznos tanácsokat kaptam.

 

Szívélyes és hálás köszönetemet fejezem ki azon szülők, diákok, pedagógusok, vezető kollégák, nevelő oktató munkát segítő és technikai munkatársak számára, akik engem ismerve álltak ki a minőség, a rend és a fegyelem, mint értékek mellett. Hálásan köszönöm a példaértékű kiállást, hiszen számomra mindez visszaigazolja, hogy lehetnek szülői panaszok, lehetnek ezek alapján meghozott döntések, viták, lehetnek különbözőképpen megítélhető nyilatkozatok, de a legfontosabb érték a gyerekek, a fiatalok kell, hogy legyenek, hiszen ők jelentik számunkra a jövőt.

 

Kedves Fiatalok!

 

Ahogy írtátok általatok az interneten megfogalmazott teljesítményértékelésemben, „Balázs Józsi”-ként jöttem, vezetőként is „Balázs Józsi” voltam Számotokra, és „Balázs Józsi”-ként is távozom, a jövőben is „Balázs Józsi”-ként foglak segíteni Benneteket, számíthattok rám.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink