Megszűnik az idősáv a piacon; újranyit a Hagymaház; fokozatosan újraindul a Hagymatikum

A holnapi naptól kezdődően idősáv-korlátozás nélkül mehetünk a makói piacra és újra használható a Hajnal utcai bejárat. Hétfőn kinyit a Hagymaház és zajlik a moziműsor összeállítása. A Hagymatikum beltéri szolgáltatásait fokozatosan újraindítják, de az éjszakai fürdőzésről még nincs szó – derült ki Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) csütörtöki online tájékoztatójából.

Ezúttal is pontokba szedtük a Makót érintő információkat:

 • Makón továbbra is biztosítják a 70 év felettiek számára a segítségnyújtást, ők a krízistelefonszámon (20/580-1775) kérhetnek segítséget.
 • Jelenleg nyolc fő van hatósági házi karanténban Makón, rendőri intézkedés nem volt ehhez kapcsolódóan.
 • A József Attila Múzeum május 6-án nyitotta meg szabadtéri részét, a kormányrendelet adta lehetőség szerint a belső kiállítóterek június 19-től, azaz holnaptól nyitnak meg. A könyvtár június 16-án nyitott meg teljes körűen. A két intézményben elkezdődtek a gyermektáborok.
 • A Maros kalandparton megtörténtek a játékelemek felülvizsgálatai, de van ami még karbantartás alatt áll. A szabadstrand június 15-től augusztus 31-ig kapott hatósági engedélyt, de a Maros magas vízállása miatt még nem lehet lemenni a vízhez. A lombkorona sétány óriáscsúszdája június 20-tól használható.
 • A Hagymatikum május 18-án nyitotta meg kültéri medencéit. A kormányrendelet és a fürdőszövetség ajánlásának értelmében ütemezetten szeretnék beindítani a beltéri szolgáltatásokat: június 20-tól a benti élménytér, a gyermekvilág és a piaci áras masszázsok nyitnak meg. Június 26-án a gyógymedence, július 1-től a szaunavilág, tanuszoda medencéje is, valamint a fürdőorvosi szolgálat elindul. Július 15-én kezdődnek a gyógyászati kezelések. Június 20-tól megszűnik a pénztár a Szent János téren, a Makovecz téri főbejáraton lehet bemenni. Egyelőre nincs tervben az éjszakai fürdőzés.
 • Az Erdei János Városi Sportcsarnokban június 19-től használható a lelátó, az öltözők és a fenti galéria-rész.
 • A Hagymaház június 22-én nyit, az elmaradt előadások jegyeit vissza lehet váltani. A moziműsor összeállítása folyamatban van.
 • A Makói Óvoda teljes körű szolgáltatást biztosít, 330 gyermek számára kérték az elhelyezést, nem lesz nyári leállás. A bölcsődék is teljes körűen működnek, nem csak ügyeleti jelleggel.
 • Az önkormányzati fenntartású időskorúak gondozóházába telefonon kell időpontot kérni látogatásra.
 • A makói piac 6-12 óra között, idősáv korlátozás nélkül látogatható június 19-től és megnyitják a Hajnal utcai bejáratot is. Javasolják, hogy szájmaszkot használjunk.
 • A kórházakban elkülönített ágyak 20%-a marad az esetleges koronavírusos fertőzöttek számára. A makói kórházban is feloldották a látogatási tilalmat, a korábban megszokott látogatási rend van érvényben. A szülészet-nőgyógyászat visszakerüléséről egyeztetést folytat Farkas Éva és Dr. Kallai Árpád főigazgató. A háziorvosok szabadon látogathatók.
 • Hétfőn kap az önkormányzat jelentést a regisztrált álláskeresők számáról.
 • Több önkormányzati beruházás nem tud elindulni a válsághelyzet miatt és a szeptember 30-a után adható támogatásokra sem lesz forrás.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »