A nap témája: Jókor címmel kap propagandalapot kétmillió nyugdíjas

Jókor címmel kapnak magazint a nyugdíjasok, a negyedévente megjelenő kiadvány első számát a napokban vehetik kézbe.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott azt mondta, az Idősek Tanácsa kezdeményezte egy olyan „hiteles tájékoztató kiadvány” megjelentetését, amely a legfontosabb közérdekű információkat tartalmazza a nyugdíjasoknak. A magazin az államkincstár kiadásában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Idősek Tanácsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda együttműködésében jelenik meg.

Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke ismertette: 2 millió 130 ezer példányban jelenik meg a magazin, és a Magyar Posta közreműködésével juttatják el az időseknek. Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja azt mondta, azért javasolták a tájékoztató újság kiadását, mert sokszor téves információk jelentek meg az időseket érintő ügyekben. Példaként említette, hogy idősek azért estek pánikba, mert valahol azt olvasták, csökkentik vagy megadóztatják a nyugdíjukat. Kell egy olyan fórum, ahol az ilyen téves hírekre azonnal lehet reagálni, tette hozzá.

A 16 oldalas magazin első számában Orbán Viktor miniszterelnök köszönti a nyugdíjasokat, ez alatt pedig – derül ki a Hvg.hu cikkéből – egy féloldalas „Magyarország kormánya megbecsüli az időseket” felütésű kormányzati hirdetés kapott helyet. Olvasható lapban interjú Novák Katalin családügyi államtitkárral is. Egy visszaküldendő szelvényen pedig a Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda kéri el az idősek adatait a későbbi kapcsolattartáshoz, dacára, hogy a lap kiadója nem a minisztérium, hanem a Magyar Államkincstár. A címlapon Trokán Péter színművész látható.

(MTI nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »