Megszüntették a Vásárhelyi Valóság szerkesztőbizottságát

Az önkormányzati kiadású lapnál mostmár nincs cenzúra, amit még januárban a fideszes többségű közgyűlés szavazott meg.

Az ingyenes, havi megjelenésű önkormányzati lap először 2018 áprilisában jelent meg. A fideszes többségű közgyűlés 2019. január 24-én szerkesztőbizottságot állított fel. Hegedűs Zoltán akkori frakcióvezető így indokolta: ,,Bízom benne, hogy a bizottság most már működni fog, és valóban a Vásárhelyi Valóság egy informatív, politikamentes lap lesz, és nem a polgármester hazugságai fognak belőle özönleni a hódmezővásárhelyiekre.” Azt is mondták, hogy ez nem cenzúrát jelent, de ha egy írás egy előzetes átnézés után mégsem kerül be az adott lapba, azt elég nehéz másnak hívni.

Érdekesség, hogy az önkormányzati lap jórészt a Polgármesteri hivatal gyorshír szolgálatának közléseit tartalmazza. Úgy tudjuk, hogy ennek a tartalmát viszont elfogadhatónak találták az akkori fideszes képviselők.

A bizottságnak az október 23-i alakuló ülésen megköszönték a munkáját. Kis János, a Kabinet Iroda vezetője elmondta, hogy a tapasztalatok alapján a szerkesztőbizottság közreműködése nem indokolt, ezért a megszüntetését javasolta. Ezt 10 igennel, 3 nemmel és 2 tartózkodással elfogadta a közgyűlés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Nem szégyen attul tanulni, aki többet tud, szégyen megkötni tudatlanságban magát s nem tanulni.”

Tovább »

Egy friss Závecz-felmérés szerint 4%-al vezet az ellenzéki lista

Négy százalékos az előnye a közös ellenzéki listának a Fidesz–KDNP-vel szemben – derült ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából. A felmérést az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz Alapítvány rendelte meg, és november 2-12. között végezték kétezer ember megkérdezésével.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink