A nap témája: Befogná az ellenzék száját a Fidesz

A Fidesznek végképp elege lett abból, hogy az ellenzéki képviselők megpróbálják ellenőrizni munkájukat, továbbá, ellehetetlenítésük határán radikálisabb eszközökhöz nyúlva próbálják kinyilvánítani véleményüket, mint tették azt egyes parlamenti üléseken, vagy az MTVA-ba való bejutásukkor. 

A kormánypárt ezért most benyújtott egy olyan törvényjavaslatot, amiben brutálisan korlátoznák az országgyűlési képviselők jogkörét.

A szavazók által megválasztott képviselőknek már nem lesz joguk kizárólag képviselői igazolványuk felmutatásával belépni közintézményekbe és akár 8 napra is kitilthatják őket a parlamentből egy tábla felmutatásáért két havi tiszteletdíjuk megvonása mellett. Ezen időszak alatt szavazásra sem lesznek jogosultak, csak ha valakit megbíznak maguk helyett.

“És ha Kövér kitiltja az egész ellenzéket, a Fidesz fog helyettünk szavazni?!”

-teszi fel a kérdést Facebook-oldalán Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, aki akciói miatt az országgyűlés egyik legtöbbet büntetett tagja. A politikus szerint

“Az országgyűlési törvény most benyújtott módosítása a parlamentarizmus megcsúfolása. Ott tartunk, hogy a Fidesz napi gyakorláttá akarja tenni az ellenzéki képviselők kitiltását a munkahelyükről.”

Szél emellett úgy látja, hogy a képviselők közintézményekbe való belépési joga is érvényét veszti azáltal, ha azt előzetes egyeztetéshez kötik, hiszen ezáltal épp váratlan érkezésük hatása marad el. A jogsértéseket az intézmények könnyebben tudják elfedni előlük.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szerint a Fidesz által benyújtott törvénytervezet a népképviselet elleni nagyon durva támadás.

A politikus az Alfahírnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy

“abban az esetben, ha bármilyen politikust ki akarnak tiltani a Parlamentből vagy a képviselői irodaházból, akkor lényegében a szavazók képviseletét teszik lehetetlenné.”

A Jobbik ezért mind jogi, mind politikai eszközökkel megpróbálja megakadályozni ezen törekvések érvénybe lépését.

Jakab emlékeztetett, hogy a magyar emberek az önkormányzati választásokon pont az ilyen diktatórikus eszközökre és erőszakos politizálásra mondtak nemet. A kormányzat viszont nem azt a következtetést vonta le a választók üzenetéből, hogy valóban el kellene mostmár kezdeni kormányozni és az ellenzéki javaslatokat is befogadni, hanem azt, hogy még erőszakosabban és diktatórikusabban kell irányítani az országot.

“Ha ezt a Fidesz folytatja, akkor előbb utóbb a magyar nép fog pontot tenni ennek a történetnek a végére azzal, hogy megbuktatja őket országosan is.”

(alfahir.hu, kiemelt fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: A magyar infláció a harmadik legnagyobb az Unióban

Az Eurostat ma közzétett adatai szerint któberben az Európai Unió országaiban az átlagos éves infláció 4,4 százalék volt, ezen belül az eurózóna országaiban 4,1 százalékos átlagos drágulást mértek. Egy hónappal korábban az uniós átlag 3,4 százalék, egy évvel korábban pedig 0,3 százalék volt – vette észre a G7.

Tovább »

A nap idézete

,,Nem szégyen attul tanulni, aki többet tud, szégyen megkötni tudatlanságban magát s nem tanulni.”

Tovább »

Egy friss Závecz-felmérés szerint 4%-al vezet az ellenzéki lista

Négy százalékos az előnye a közös ellenzéki listának a Fidesz–KDNP-vel szemben – derült ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából. A felmérést az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz Alapítvány rendelte meg, és november 2-12. között végezték kétezer ember megkérdezésével.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A magyar infláció a harmadik legnagyobb az Unióban

Az Eurostat ma közzétett adatai szerint któberben az Európai Unió országaiban az átlagos éves infláció 4,4 százalék volt, ezen belül az eurózóna országaiban 4,1 százalékos átlagos drágulást mértek. Egy hónappal korábban az uniós átlag 3,4 százalék, egy évvel korábban pedig 0,3 százalék volt – vette észre a G7.

Tovább olvasom »