Mennyibe kerül egy bevándorló napi ellátása?

Többek között ezzel a kérdéssel fordultak Pintér Sándor belügyminiszterhez Apáti István és Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselők.

“Mint tudjuk, a menedékkérők a befogadó állomásokon napi háromszori étkezést, tisztasági csomagot, ágyneműt, orvosi ellátást, szükség esetén ruhát is kapnak. A kormányszóvivő szerint napi 4300 forintba kerül az ellátásuk. Annak meghatározása nem is olyan egyszerű, hogy mekkora terhet ró ez a magyar adófizetőkre. A magyar állam folyamatosan azt sugallja, hogy nagyon komoly pénzeket fordít a menekültügyre. Ennek egy része azonban európai uniós pénz.” – olvasható a jobbikos képviselő írásbeli kérdésében.

Pintér Sándor a válaszában azt írta: a menedékkérők napi ellátása költségvetési forrásból megy, uniós forrásból állami feladatot nem, csak kiegészítő szolgáltatásokat lehet biztosítani.

Egy kérelmező egy napi átlagos ellátása 4300 forintba kerül. Ma az álláskeresési járadék napi összege 2362 forint.

Tételes felsorolás szerint,

– élelmezés, aminek összege átlagosan napi 1300 forint,

– tisztálkodási eszközök, amelynek összege nők esetében 1800 forint/hó,

– férfiak esetében 1550 forint/hó,

– orvosi ellátás és gyógyszerek is kellenek,

– a befogadó állomások üzemeltetési költségeinek egy főre jutó költsége,

– az ellátottak pénzbeli juttatásai, ha erre a kérelmező jogosult, akkor 7125 forint havonta.

A miniszter levelében hozzátette: az élelmezést az illetékes büntetés-végrehajtási szervezetek biztosítják.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal idén nem vásárolt sátrakat. A befogadóállomásokon az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Honvédség készleteiből állítottak fel M63 típusú katonai sátrakat. Ezeken kívül idén Csehországból is kaptak 50 sátrat adományként – közölte Pintér Sándor. A belügyminiszter tovább arról is tájékoztatott: a Bicskei Befogadó Állomás nagyfai telephelyén 98 konténert is letettek, aminek a havi bérleti díja 2,8 millió forint plusz áfa.

(alfahír.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább »

Jobbik: Orbánék sunyiban legalizálták a választási csalást

Egy salátatörvénybe csomagolva Orbánék ismét egy merényletet hajtottak végre a jogállam ellen. A lakosság adminisztrációs terheinek csökkentésére hivatkozva – pontosabban ennek álcája mögött – legalizálták a voksturizmust – hívja fel a figyelmet közleményében az ellenzéki párt.

Tovább »

150 benzinkutat ellenőrzött egy nap alatt a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn megkezdte a benzinkutak ellenőrzését, az első nap mérlege pozitív, egyetlen üzemeltető se követett el jogszabálysértést – tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink