Munkafüzettel a bűnözés és a balesetek ellen

Folytatja nagyszabású prevenciós programját a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Az idei tanévben munkafüzetekkel és plakátokkal keresik meg az iskolákat, hangzott el ma délelőtt a Szikszai György Református Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón.

08613508 97236971

 

Már hét pilléren nyugszik a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűn- és balesetmegelőzési programja – árulta el Dr. Lukács János, a megyei főkapitányság vezetője. A korábbi években a Szegedi Tudomány Egyetemen a leendő tanárok kaptak drogprevenciós ismereteket, majd tizenhárom paravánból álló kiállítás indult útnak, ezt brosúrákkal egészítették ki, elindult a bulisbiztonsag.hu oldal, illetve Társasjátékot adtak ki.

A 2015/16-os tanévben rajtol a hatodik és a hetedik elem. – A kiadványok főszereplői Zita, Miki és a kutyájuk; a munkafüzetben tizenegy téma van, többek között a káros szenvedélyek és a közlekedés – ismertette Csete Ágnes, címzetes rendőrőrnagy.

Kotormán István, a tájékoztatónak helyt adó iskola igazgatója és Dr. Juhász András, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese szerint ez egy jó alkalom a közös munkára az egyház és a rendőrség között: ha mindketten a saját eszközeiket használják, sikeres lesz a prevenció.

Ezt a gondolatot erősítette meg Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke. Hozzátette: fontos a pedagógusok képzése is a témában, de a szülők is sokat tehetnek, például otthon a cyberbűnözés ellen csak ők tudnak fellépni.

A rendőrség a jövőben pályázati forrásból szeretné elindítani a biztonságos szórakozás programot középiskolásoknak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »