Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

A makói Lokálpatrióták képviselőjelöltje úgy fogalmazott, a környezetvédelem egyre nagyobb jelentőséggel bír a modern társadalomban. A fenntartható fejlődés és az ökológiai egyensúly megőrzése nem csak az élővilág és a természet védelmét jelenti, hanem közvetlen hatással van az emberi életminőségre is.

Leitner felsorolt néhány megdöbbentő számot is: évente több mint 8 millió tonna műanyaghulladék kerül az óceánokba, ami súlyos környezeti károkat okoz. Ez azonban csak jéghegy csúcsa: a világon évente mintegy 2 milliárd tonna szén-dioxid kerül a légkörbe, ami hozzájárul az éghajlatváltozáshoz és az azt követő katasztrofális következményekhez.

A jó hír az, hogy még nem késő cselekedni. Kis lépésekkel mindannyian tehetünk a környezet védelméért:

a hulladék csökkentése, az újrahasznosítás elősegítése, az energiahatékony technológiák használata mind hozzájárulhat a fenntartható jövő megteremtéséhez

– írta a képviselőjelölt.

A környezetvédelem nem csak egy választás, hanem egy kötelesség. Mindannyiunknak felelősséget kell vállalnunk a bolygó és jövő generációk védelméért. Csak egy egészséges környezetben élhetünk boldog és kiegyensúlyozott életet – jelentette ki Leitner Szilárd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink