Modern lett a Munkaügyi Központ

Hatvan millió forintos Uniós pályázatból újult meg a Makói Járási Hivatal Munkaügyi kirendeltségének épülete. Ennek köszönhetően modern, környezetbarát és energiatakarékos lett. 

A rossz energiabesorolású Deák Ferenc utcai épület A++-os lett a fejlesztés végeztével. Húsz centiméteres hőszigetelést, majd nemesvakolatot kapott, kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték a tetőt és napelemeket helyeztek rá. Reményeik szerint az éves üzemeltetési költség a harmadára csökken majd.

18726183

Ilyen volt…

13987181

… és ilyen lett.

A munkálatok két hónapig tartottak.


A megújult épületben van dolga bőven az ott dolgozóknak. Szeptemberi adatok szerint a Makói Járásban 1392 nyilvántartott munkanélküli van. Közülük 147 pályakezdő, 342 pedig tartósan regisztrált. Ijesztő: 617 főnek 8 általános vagy annál alacsonyabb végzettsége van. 709-en 25-50 év közöttiek, az 50 év felettieknél 500 fő van regisztrálva. 353 szakmunkás és 55 diplomás nem talál munkát.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Perneki László lett Csanádpalota polgármestere

A valasztas.hu-n nincs fent az eredmény este háromnegyed 10-kor, azonban Nyergesné Kovács Erzsébet, korábbi csanádpalotai polgármester tudni véli, hogy Perneki Laszló 1026, Dr. Debreczeni István 374 szavazatot kapott.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink