Molnár Róbert: A legtöbb önkormányzat legkésőbb karácsonyra beborul

A mi sarcolásunkkal akarják betömni a hatalmas hiányt.12 év gátlástalan és galád szabadrablásának az árát velünk, kicsikkel fizettetnék meg. A tolvajoknak börtönben a helyük, nem a kormányban és a közéletben – fogalmazott oldalán Kübekháza polgármestere a rezsidíjak módosítása kapcsán.

Tájékoztatása szerint 2022.08.01-jétől azok az önkormányzatok, amelyek eddig egyetemes közszolgáltatásként vették igénybe a szolgáltatásokat (vagyis nem piaci áron), jogosultak a ,,végső menedékes jogintézmény” keretében történő villamosenergia- és földgázellátás igénybevételére.

Molnár azt írja: a kormány szerint a ,,végső menedékük” abból áll, hogy:

  • a gázdíjat esetükben 4,5-szeresére növelte (3,0090 Ft/MJ helyett 13,17 Ft/MJ),
  • az intézmények esetében az áramdíj (ők „A” árszabás szerint fizettünk) 3,5-szeresére növelte (30,69 FT/kWh helyett 106,17 Ft/kWh),
  • a közvilágítás díját 3-szorosára növelte (30,69 FT/kWh helyett 92,05 Ft/kWh).

Szerinte ezeket a terheket sem a nagy, sem a kis önkormányzatok finanszírozni nem tudják. A legtöbb önkormányzat legkésőbb karácsonyra beborul, ha nem történik valami intézkedés.

Molnár Róbert hozzátett néhány dolgot még, hogy mi zajlik az önkormányzati szektorban:

  • 2022-ben a kübekházi önkormányzat közvilágításra kapott állami támogatása 15%-kal csökkent (5 MFt helyett 4,2 MFt),
  • 2022-ben az önkormányzatuk az iparűzési adóerőképesség változása miatt 7 %-kal kevesebb állami támogatást kapott, mint 2021-ben, közel 10 M Ft-tal,
  • 10-ből 10 magyar falus pályázatunkat lehúzták. Később, méltányossági kérelmüket követően a tízből az egyik győztes pályázat lett.

,,Az országot egy szervezett maffia vezeti, amelynek csápjai mindenhová elérnek, és a lelkünket kérik a pénzükért cserébe.Ezek 12 év alatt szervezetten, a jogállamiság kritériumain, és minden írott és íratlan erkölcsi mércén áttaposva üresítették ki az államkasszát, lopták meg saját népüket, tettek földönfutóvá családokat, eresztették szét fiataljainkat. Most a mi sarcolásunkkal akarják betömni a hatalmas hiányt”

– jelentette ki.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Farkas Éva: levittük a munkanélküliséget

,,Brüsszeli” forrás, egy uniós pályázat, a Makói Paktum – helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása című projekt zárórendezvényét tartották meg csütörtökön a Korona Konferenciaközpontban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább olvasom »