Mostmár tábla tiltja: tilos kerékpározni a Megyeház utca páratlan oldalán

,,Kerékpárral behajtani tilos” tábla került ki Makón, a Megyeház utca páratlan oldalára. Maga a KRESZ egyébként tiltja a járdán való biciklizést, de azon a részen többször előfordult, hogy ott tekertek.

,,Az elmúlt időszakban több lakossági megkeresést is kaptam, hogy a Megyeház utca páratlan oldalán a járdát rendszeresen használják az elektromos kerékpárosok, kerékpárosok és emiatt több baleset, balesetveszélyes helyzet alakult ki – holott a Megyeház utca páros oldalán található a szabályosan kialakított, biztonságosan használható kerékpárút. Kérem tisztelettel Önöket, hogy a KRESZ szabályait betartva, az új forgalmi rend figyelembevételével közlekedjenek az érintett területen”

– írta közösségi oldalán Botlik Anita, a körzet önkormányzati képviselője.

A KRESZ szerint lakott területen csak ott szabad járdán kerékpárral közlekedni, ahol az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan és akkor is csak a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel.

(Kiemelt fotó: Botlik Anita Facebook oldala)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink