MUFC-os sikerek

[ad 1]

Az elmúlt hetekben pályára lépett a Marosmenti Utánpótlás Futball Club U14, U17 és U19-es korosztálya. A fiúk remek eredményeket produkáltak.

Gólgazdag tavaszi rajt a megyei ifjúsági bajnokságban

Makó FC – Ásotthalmi TE 8-0 (3-0)
Megyei U19

A Makó FC ifjúsági csapata is elkezdte bajnoki szereplését idehaza az Ásotthalom ellen. Az ősszel idegenben csapatunk hat gólos sikret ért el, így várható volt a hazai siker.

A gárda egy új játékossal, Bereczki Ádámmal bővült, míg sérüléséből lassan felépülő Farkas Dánielt nélkülözni kellett. Így is már a 8. percben Pipicz Barnabás révén vezetést szereztünk, amit a 11. percben Barna meg is duplázott, a 17. percben pedig Herczeg Barnabás háromra növelt. Volt egy pörgős első húsz perc, de ezt követően leálltak a fiúk. Jobbára mezőnyjáték folyt, vagy üres kapus ziccer maradt kihasználatlanul.

12800327_1119150284786168_7839828368203408354_n

A szünetben, edzői utasításra a fiúk összekapták magukat és egy sokkal határozottabb csapat lépett a pályára. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen az 59. percben újra Pipicz volt eredményes, majd rá három percre Bakos Tamás is betalált, míg újabb négy perc kellett, hogy Pipicz saját góljai számát négyre, a csapatét hatra növelje. A következő percekben újabb ziccerek maradtak kihasználatlanul és néha az ellenfelünk is vezetett egy-egy tetszetősebb támadást.

A 80. percben az egész mérkőzés alatt agilisan játszó Somogyi László jegyzett egy teljesen megérdemelt találatot. A mérkőzést pedig keretbe foglalta az utolsó percben szerzett Pipicz találat, mellyel kialakult a nyolc gólos sikert hozó végeredmény.

Fájdalmas szegedi hatos

SZEOL SC – MUFC 6-0 (3-0)
NB II. U17 Dél-Kelet

Szegeden vendégeskedett az U17 és U19. Nem kisebb feladat várt rájuk, minthogy a tabellán előttük álló csapatoktól pontot vagy pontokat szerezzenek.

A fiatalabbaknak az ősszel nem sikerült a bravúr, s bár küzdöttek, 3:1 arányban alulmaradtak ellenfelükkel szemben.

A tavaszi második fordulóban is kellett volna valami plusz, ami sikerre segíti a csapatot, de most ez nem volt meg a fiúkban. Így egy aránylag könnyed győzelmet aratott fiataljaink felett a SZEOL SC legénysége. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a keretben két U15-ben szereplő játékos először lépett pályára az idősebbeknél. Horváth Richárd kezdőként, míg Zoppé Marcell csereként kapott lehetőséget a találkozón. Rajtuk kívül a kapuban is újoncot avatott a csapat Vígh Mihály személyében.

Varga Árpád fontos pontot szerzett

SZEOL SC – MUFC 1-1 (1-0)
NB II. U19 Dél-Kelet

Az ősszel egy emlékezetes, hatalmas csatát és bírói tévedést hozó találkozót játszott egymással a SZEOL SC és a MUFC Makón. Akkor a gyors vezetésünket követően egyenlített ellenfelünk, majd egy büntetővel raboltak pontokat.

Akkor nem sikerült, de most igen. Több olyan meghatározó játékos is pályára lépett a találkozó során, aki szombaton a megyei utánpótlás vagy felnőtt bajnokságban szerepelt. Nagy öröm, hogy a plusz terhelést Oravecz Bence (cserekapus a megye I.-es felnőtteknél), Sirokmán Zoltán (csereként 32 percet töltött pályán a felnőtteknél), Vass András (végigjátszotta az Ásotthalmi TE elleni felnőtt találkozót), Somogyi László (csapata egyik legjobbja volt a megyei utánpótlás bajnokin) és Vajna Martin (csereként 63 percet töltött a pályán) vállalta és valószínűleg ezzel fontos pontot szereztek idegenben csapatuknak.

A makóiak 13 perc játékot követően hátrányba kerültek, de fiaink nem adták fel és mentek becsülettel, küzdöttek, hajtottak és Brakszatórisz András edző szerint mentálisan ellenfelük fölé tudtak kerekedni és ennek a 92. percben meg is lett az eredménye: Varga Árpád bombájával egy nagyon értékes pontot sikerült elhozni a jelenlegi harmadik helyezett otthonából!

Nagyszerű kezdés után, izgalmas végjáték

MUFC – Szeged 2011 3:2 (2:0)
NB II. U17 Dél-Kelet

Sokkal jobban nem kezdődhetett az első tavaszi hazai találkozója a csapatunknak mint, hogy a 17. percre már Herczeg Barni és Benkő Botond találataival két góllal vezetünk. A fiúk ezek után sem álltak le, de lehetőségeink az első játékrészben sorra kimaradtak vagy a vendégek kapusa hárított.

12821454_1123572661010597_6427706482566787109_n

A második játékrész ismét nagyon jól indult, hiszen Benkő második találatával már három gólos előnybe kerültünk. Ezt követően mintha “átok” szállt volna a csapatra: legalább négy száz százalékos ziccert hibáztak el a fiúk.

Megnyugtató előny helyett egy buta büntetőt hozott össze a védelem, majd született egy szépségdíjas vendégtalálat, így lett nagyon izgalmas a vége.

Összességében a győzelem megérdemelt volt, ám a különbség lehetett volna nagyobb, ha a srácok határozottabbak, koncentráltabbak a kapu előterében.

Jelesre vizsgáztak a srácok 

MUFC-Szeged 2011 2:1 (2:1)
NB II. U19 Dél-Kelet

A tabellán közvetlen riválisunk látogatott Makóra, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy elvigyék a három pontot és növelik a két gárda közötti pontkülönbséget.

Természetesen a fiúk ezt nem hagyhatták szó és tettek nélkül. A találkozó elején Kardos Ákos remekbe szabott találatával “letörtük” a kissé nagy mellénnyel pályára lépő szegedi srácok szarvát. Ezt követően mezőnyben egyre többet birtokolták a labdát a vendégek, de sikerült minden támadást a Sirokmán Zoltán által nagyszerűen irányított védelemnek megakasztani.

A félidő közepére egy szögletet követő kavarodás a kapunk előtt igen szerencsés vendég találatot eredményezett. A srácok nem estek össze, küzdöttek, hajtottak tovább és számtalan helyzetet alakítottak ki a pálya jobb oldalán. Egy ilyen szélső akció folytán a nagyszerűen játszó Bartucz Máté futott el a labdával és lövése gólt, illetve vezetést eredményezett a MUFC-nak.

12814342_1123571237677406_5418204173824068464_n

A második félidőben a sokszor durván játszó ellenféllel szemben is sikerült megőrizni az előnyünket, bár meglepetésre a lapok járása nem nekünk kedvezett. Sajnos ennek köszönhető, hogy a ziccert is hárító Oravecz Bence és Szilvási Sándor is begyűjtötte ötödik sárgáját, így Brakszatórisz András edző a következő találkozón nem számíthat rájuk.

A lényeg azonban, hogy a remekül játszó fiúk nagyon értékes pontokat zsebelhettek be és tavasszal eddig “hibátlanok”.

Handicap-pel sem tudott győzni a DAFC

MUFC-DAFC Szeged 6:2 (1:2)
NB II. U14 Dél-Kelet

Borzalmasan kezdődött a fiatalok számára a találkozó, hiszen 19 perc elteltével két potya ízű góllal vezetett a Déli Apró Szeged. Ezt úgy kellett játékosnak, edzőnek és szurkolónak megélni, hogy csapatunk támadott, de csak két kapufára futotta.

A 35. percben végre egy szép elfutást követően Bartus Róbert ívelt a kapuba, ám a szegediek lelkesedése (akik mindössze 11 fővel érkeztek) a további találatokat megakadályozták.

12809747_1123699737664556_8991817946604592597_n

A szünetben Erdélyi Mátyás “összerakta” a srácokat és egy harcosabb társaság lépett pályára a második játékrészben. Az 56. és 59. percben Bartus Róbert volt újra eredményes, ezzel mesterhármast jegyezve, majd Szekeres Tibor félpályás labdaszerzéséből indult szólóját fejezte be egy gyönyörű találattal, majd pár percre rá már duplázta is találatainak a számát. A végén a szétesetten, fáradtan focizó vendégek már csak asszisztáltak Bartus Róbert negyedik találatához.

A mérkőzés egészét tekintve a pokolból a mennybe jutottunk a mérkőzés végére. Az első fél óra pokla után, az utolsó öt percben szárnyaltak a srácok és feledtetni tudták azokat a hibákat melyek a mérkőzés elejére jellemzőek voltak.

Mindenesetre két gólos hátrányból néggyel győzni egy labdarúgó mérkőzésen nem mindennapi tett!

(Hajdu Szilárd)

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Makói sakkozó nyerte a kecskeméti versenyt

2021. október 2-án Kecskeméten az Országos Gyermek és Felnőtt Egyéni Rapid Sakkversenyen 4 fő makói játékos ült asztalhoz. A hét fordulós megmérettetésen 2 x 15 perces időbeosztású játszmák kerültek lebonyolításra.

Tovább olvasom »